Τηλεδιάσκεψη με Σαρλ Μισέλ και αρχηγούς κρατών - μελών της ΕΕ θα έχει την Δευτέρα ο Πρόεδρος

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και αρχηγούς κρατών - μελών της ΕΕ θα έχει την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Ανδρέα Ιωσήφ, Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ. Ο Πρόεδρος την ερχόμενη βδομάδα θα έχει γεμάτο πρόγραμμα με συναντήσεις και συσκέψεις.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 23/5 στις 18:00 το απόγευμα θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη με τον κ. Μισέλ κατά την οποία θα γίνει προεργασία ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 30 και 31 Μαΐου. 

Στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν καίρια ζητήματα, όπως το Ουκρανικό, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση στη βάση και του πρόσφατου πακέτου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής RePowerEU, η Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια και η επισιτιστική ασφάλεια στην Ε.Ε υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία.

Την Τετάρτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ και θα αναφερθεί στην πορεία της κυπριακής οικονομίας και στις προοπτικές της για το μέλλον.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τον τομέα της υγείας.

Όπως αναφέρει ο κ. Ιωσήφ, στη σύσκεψη θα γίνει ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος από το 2013 στον πυλώνα πολιτικής «Υγεία για όλους». Ταυτόχρονα θα συζητηθούν οι μελλοντικές δράσεις που έχουν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση. Στo Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο» στον τομέα της υγείας περιλαμβάνονται 3 μεταρρυθμίσεις και 7 επενδύσεις, συνολικού χρηματοδοτικού κονδυλίου ύψους 74,1 εκατ. Ευρώ.  Στόχος, σημειώνει, «είναι η δημιουργία ενός ανθεκτικού και αποτελεσματικού σχεδίου υγείας το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα καθολικής πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο».

Την ίδια μέρα στις 11:30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ Margareta Cederfelt. Στις 20:00 το βράδυ θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της Οργάνωσης Νέων Επιστημών του ΔΗΣΥ και θα απονείμει το βραβείο της χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης».

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τα επιπρόσθετα μέτρα της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις 19:00 το απόγευμα θα τελέσει στη Λεμεσό τα αποκαλυπτήρια της προτομής του γιατρού Αμερίκου Αργυρίου.

Το Σάββατο στις 10:30 το πρωί θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής το οποίο ανεγέρθηκε στο πάρκο αγνοουμένων του Δήμου Λεμεσού.

Ρ.Σ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.