Υπουργικό: Ενέκρινε φορολογική έκπτωση 20% για δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης στο πλαίσιο προγράμματος προσέλκυσης επενδύσεων

Την παραχώρηση φορολογικής έκπτωσης 20% για δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης ενέκρινε την Τερτάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο του προγράμματος προσέλκυσης επενδύσεων και επιχειρήσεων στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ανέφερε πως αυτή «είναι μια φορολογική έκπτωση που θα ισχύει για τρία έτη, αρχής γενομένης από το φορολογικό έτος του 2022 και είναι ένα δεύτερο σκέλος του προγράμματός μας που αφορά την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και επιχειρήσεων στην Κύπρο, ένα πρόγραμμα που φαίνεται ότι έχει ισχυρά αποτελέσματα».

Με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, υπογράμμισε.

Ο κ. Πετρίδης είπε πως αυτή στην προηγούμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος προσέλκυσης επιχειρήσεων στην Κύπρο, ούτως ώστε να καταστεί ένα επιχειρηματικό κέντρο, εγκρίθηκε νομοσχέδιο που αφορούσε τις φορολογικές ελαφρύνσεις για φυσικά άτομα τα οποία εργοδοτούνται στον τομέα της ψηλής τεχνολογίας, τα οποία επιλέγουν να εγκατασταθούν στην Κύπρο.

«Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ένα δεύτερο σκέλος αυτού του προγράμματος που αφορά την παραχώρηση αυξημένης έκπτωσης κατά 20% για δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης για φορολογικούς σκοπούς», πρόσθεσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Σημείωσε πως «ουσιαστικά παραχωρείται αυξημένη έκπτωση για φορολογικούς σκοπούς κατά 20% σε νομικά αλλά και φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχείρηση επί της δαπάνης για την έρευνα και την ανάπτυξη».

Ο κ. Πετρίδης επεσήμανε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην πρόσφατη έκθεσή της για την Κύπρο ανέφερε ότι οι εξαγωγές υπηρεσιών στην Κύπρο, παρά το πλήγμα στον τουρισμό, ιδιαίτερα από εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και επαγγελματικές επιχειρήσεις, βοήθησαν πάρα πολύ στην οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου.

«Με αυτά τα προγράμματα τα οποία εμπίπτουν στο μακροχρόνιο πλαίσιο νέου μοντέλου ανάπτυξης της Κύπρου πιστεύουμε ότι θα έχουμε απτά αποτελέσματα, ούτως ώστε να μετατραπεί η Κύπρος σε ένα τεχνολογικό προορισμό, και προς αυτή την κατεύθυνση οδεύουμε», κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)

Ρ.Σ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαΐου 2022 - 14:21

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Ιουλίου
Απόπειρα φόνου διερευνά η αστυνομία στην Ορόκλινη - Εξερράγη βόμβα σε εν κινήσει βαν
10:05
Αυστραλία: Το Σίδνεϊ πλήττεται για τέταρτη ημέρα από σφοδρές βροχοπτώσεις
09:49
Ανακοίνωσε Ντάτκοβιτς η Νέα Σαλαμίνα
09:38
Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνει ο διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου
09:00
Μπουρκίνα Φάσο: 34 νεκροί σε δύο επιθέσεις αποδιδόμενες σε τζιχαντιστές
08:51
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν πέντε περιφέρειες του βορρά στην Ιταλία
08:07
Η συγκινητική Ομονοιάτικη βραδιά (πλούσιο φωτορεπορτάζ-βίντεο)
07:52
Στο συνέδριο του Economist, στο Λαγονήσι, συμμετέχει ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης
07:48
Ο ΠτΔ προεδρεύει σύσκεψης για τον κατώτατο μισθό και τη γονική άδεια
07:16
​​​ Σε τρίωρη στάση εργασίας κατέρχονται από τις 9 το πρωί οι γιατροί στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών
07:08
ΗΠΑ: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ
06:44
Ζαχάροβα: Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση
06:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand