Χάλκινα Χρόνια τέλος

Μετά από πέντε επιτυχημένες τηλεοπτικές χρονιές η αγαπημένη σειρά εποχής του ΡΙΚ «ΧΑΛΚΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ», ρίχνει αυλαία μ’ ένα πανηγυρικό φινάλε, σ’ ένα ωριαίο επεισόδιο που θα προβληθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου, από το ΡΙΚ1.

860 επεισόδια…

Η σειρά η οποία αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, συμπληρώνει αυτές τις μέρες 860 επεισόδια και αποτελεί τη μακροβιότερη σειρά στη ζώνη των 21.00 στην κυπριακή τηλεόραση.

Πανηγυρικό φινάλε!

Το τελευταίο επεισόδιο θα είναι ωριαίο και θα προβληθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου, από το ΡΙΚ1, μετά από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΡΙΚ. Στο τελευταίο αυτό επεισόδιο θα δούμε την Ελίζαμπεθ να ζητά από τον Σωτηρκά να της προδώσει πού κρύβονται οι αντιστασιακοί και σε αντάλλαγμα θα τον αφήσει να φύγει μαζί με την οικογένειά του. Πώς θ’ αντιδράσει ο Σωτηρκάς σ’ αυτή την πρόταση; Ένας στρατιώτης οδηγεί με το ζόρι την Λωξανδρού στο πανδοχείο και τελεί κι αυτή υπό κράτηση μαζί με τη Στυλλού και τη Φροσού. Παράλληλα, η Ελίζαμπεθ συλλαμβάνει τον Λύσανδρο και τον ρίχνει στη φυλακή, αφού σιγουρεύεται πως είναι με το μέρος της αντίστασης. Ο Ζηνωνής βρίσκει την κρυψώνα των όπλων αφού απείλησε τη Δάφνη πως θα σκοτώσει τον πατέρα της αν δεν του αποκαλύψει ό,τι ξέρει. Ο Νικόδημος κι ο Κωσταντής, που πάνε να πάρουν τα κρυμμένα όπλα, πέφτουν σε ενέδρα και προσπαθούν να ξεφύγουν. Η Ελίζαμπεθ παρακολουθεί τον Τζόουνς να βγαίνει από την καταπακτή του μύλου. Τη Λωξανδρού την πιάνουν οι πόνοι της γέννας στο πανδοχείο κι η Φροσού αναγκάζεται να τη ξεγεννήσει. Ο Λεόντιος ειδοποιεί κάποιον ιερέα να τον παντρέψει την ίδια νύχτα με τη Δάφνη, πριν φύγει στα βουνά, αφού η επομένη ξημερώνει η 1η Απριλίου, που θα σημάνει την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα εναντίον των Άγγλων.

Η μεγάλη παρέα των «Χάλκινων Χρόνων»…

Από τη σειρά πέρασαν πάνω από 100 ηθοποιοί. Κάποιοι από αυτούς που εμφανίστηκαν από την πρώτη σεζόν είναι οι Αντρέας Τσέλεπος, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Πανίκκος Πιλάλης, Γιάννα Λευκάτη, Μαρία Φιακά, Αντρέας Τσουρής, Ζωή Κυπριανού, Στέφανος Μιχαήλ, Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος, Δημήτρης Αντωνίου, Έλενα Δημητρίου, Γιάννης Κόκκινος, Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Χριστίνα Χριστόφια, Νίκος Βαρέλας, Βασίλης Παφίτης,Σκεύος Πολυκάρπου, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Μέλπω Κολόμβου, Λουκάς Ζίκος, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Ηλιάνα Κάκουρα, Μάριος Στυλιανού, Μαρία Χριστοδούλου, Σίμος Τσιάκκας, Σταύρος Κωνσταντίνου, Νάτια Χαραλάμπους, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Άννα Γιαγκιόζη, Έλενα Χατζηαυξέντη, Χάρης Κκολός, Κύνθια Παυλίδου, Λένια Σορόκου, Μόνικα Μελέκκη, Αντρέας Μελέκκης, Μήδεια Χάννα, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Πάμπος Χαραλάμπους και πολλοί άλλοι.

Στα σενάρια… οι Δέσποινα Πυρκεττή, Σοφία Σοφοκλέους, Γιάννης Κόκκινος, ενώ σε προηγούμενες χρονιές συνεργάστηκαν και οι Δημήτρης Τοκαρής, Αντρέας Τσέλεπος, Αντρέας Σεηττάνης και Έλενα Δημητρίου.

Την μουσική… υπογράφει ο Κώστας Κακογιάννης, ενώ τα τραγούδια της σειράς σε στίχους Πάμπου Κουζάλη και Κόριννας Αβρααμίδου, ερμήνευσε η Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Στη σκηνοθεσία… ήταν οι Αντρέας Σεηττάνης, Σταύρος Χαραλάμπους, ενώ τη γενική σκηνοθετική επειμέλεια είχε η Κόριννα Αβρααμίδου.

Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν… σε χωριά της Κύπρου, όπως τον Κάτω Δρυ, Λεύκαρα, Σιά, Ποταμιά, Λιοπέτρι, Άγιο Σωζόμενο, Αγιο Θεόδωρο, Πέρα Ορεινής, Καλαβασό, Ζύγι, ενώ τα εσωτερικά γυρίσματα γίνονταν σε αυθεντικά χτισμένα σκηνικά μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο στούτιο της εταιρείας Γαλήνης Productions.

Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με τη σειρά της, ευχαριστεί όλους εσάς που αγαπήσατε τα «Χάλκινα Χρόνια» και τα κρατήσατε ψηλά στις προτιμήσεις σας και τα πέντε χρόνια προβολής τους.

Από τον Σεπτέμβριο το ΡΙΚ επανέρχεται δυναμικά με νέα καθημερινή σειρά εποχής με την ονομασία «Τρικυμία». Περισσότερη πληροφόρηση θα σας αποσταλεί σύντομα.

Ρ.Σ

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαΐου 2022 - 16:26

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.