YΠΕΞ: Αν θα υπάρξει επιδίωξη λύσης του Κυπριακού, θα πρέπει να γίνει τώρα

Αν θα υπάρξει επιδίωξη λύσης του Κυπριακού θα πρέπει να γίνει τώρα, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Μιλώντας στο Τρίτο ο κύριος Κασουλίδης έκαμε λόγο για περίοδο τεκτονικών γεωπολιτικών αλλαγών στις διεθνείς σχέσεις και υπέδειξε πως είναι η ώρα επίλυσης θεμάτων, τα οποία θεωρούνται δευτερευούσης σημασίας για τη διεθνή κοινότητα.

Παράλληλα τόνισε ότι για να επιτύχει η Τουρκία την αναβάθμισή της θα πρέπει να συναινέσει στην επίλυση του Κυπριακού και να αντιληφθεί ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με τους όρους που θέτει.

Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και είναι έτοιμος να αναλάβει το κόστος και την ευθύνη σε μία νέα προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού.

Ο κύριος Κασουλίδης υπογράμμισε ότι η πρόταση της Λευκωσίας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν θα μπει στην κατάψυξη.

Τόνισε ότι θα συνεχίσει να προβάλλει την εν λόγω πρόταση, αφού όπως εξήγησε, η υλοποίηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα ανοίξει το δρόμο για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι η πρόταση της Λευκωσίας μεταφέρθηκε στον Ταγίπ Ερντογάν μέσω του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Απριλίου 2022 - 09:40

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Βαφεάδης: "Νέα επικοινωνία των δύο πλευρών θα γίνει την Δευτέρα"
10:01
Το υπουργείο Υγείας είχε θέση θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.