Υποθέσεις κατοχής και μεταφοράς κροτίδων διερευνά η Αστυνομία

Η Αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση πέραν των 850 κροτίδων, που πιστεύεται ότι μετέφερε από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, 27χρονος, εναντίον του οποίου διερευνάται η υπόθεση κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 12.30 χθες το μεσημέρι, μέλος της Αστυνομίας, προχώρησε σε έλεγχο οδηγού συγκεκριμένου οχήματος, που οδηγείτο σε περιοχή της επαρχίας Λάρνακας, ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει του ελέγχου. Το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε σημείο στην περιοχή, ενώ ο εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης του, άντρας ηλικίας 27 ετών, μετέβη στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό.

Ανακρινόμενος ο ύποπτος, ανέφερε ότι είχε μεταβεί στις κατεχόμενες περιοχές, όπου αγόρασε 22 κουτιά κροτίδων, ενώ στη συνέχεια, ο ίδιος υπέδειξε σε μέλη της Αστυνομίας, σημείο σε χωράφι της περιοχής, όπου είχε εγκαταλείψει τις κροτίδες. Στο σημείο ανευρέθηκαν συνολικά 860 κροτίδες που κατακρατήθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας, ως τεκμήρια.

Ο 27χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς για αδικήματα σχετικά με την κατοχή και μεταφορά των κροτίδων, καθώς και για παραβάσεις τροχαίας που διέπραξε με το όχημά του.

Σε άλλη περίπτωση, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο, αυτοκίνητο που οδηγούσε άντρας ηλικίας 65 ετών, στην ίδια περιοχή της επαρχίας Λάρνακας και εντόπισαν εντός του οχήματος, 300 κυλινδρικά με φυτίλι αντικείμενα, που πιστεύεται ότι πρόκειται για εργοστασιακές κροτίδες, που ωστόσο δεν φέρουν οποιαδήποτε επιγραφή ή επωνυμία. Αναμένεται να τύχουν εξετάσεων από πυροτεχνουργό της Αστυνομίας, ώστε να διαφανεί κατά πόσον πρόκειται για κροτίδες σε λειτουργήσιμη κατάσταση.

Τις δύο υποθέσεις διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Απριλίου 2022 - 08:23

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.