Τα 44α γενέθλια του Μιχαλάκη με την σπουδαία καριέρα, του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής μας (φώτος, βίντεο)

Ιδιαίτερη η η σημερινή ημέρα για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ενας εκ των σπουδαιότερων άσων του κυπριακού ποδοσφαίρου, με την τεράστια καριέρα εντός και εκτός συνόρων, έχει σήμερα τα γενέθλιά του και γίνεται 44 ετών.

Σπουδαία επιτεύγματά στο παλμαρές του, προεξάρχοντος του γεγονότος ότι είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής μας ομάδας, με 32 γκολ!! Ως εκ τούτου, συγκαταλέγεται δικαίως ανάμεσα στους κορυφαίους Κύπριους όλων των εποχών, αν όχι ο κορυφαίος.

Mihalakis-2.jpg

Εκανε τα πρώτα του βήματα στην ποδοσφαιρομάνα ΕΝΠ, όπου και ήταν το "διαβατήριο" για την εκτόξετση της καριέρας του με την μετεγγραφή στον Ηρακλή, όντας 1ος σκόρερ με 17 γκολ την περίοδο 96-97.

μιχαλησ ενπ.jpg

Τον είχε μυήσει στα κόλπα του ποδοσφαίρου, ο αείμνηστος πατέρας του, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Αντρέας Κωνσταντίνου, τον οποίο υπεραγαπούσε, με τον κύριο Αντρέα να καμαρώνει τον γιο του και δικαίως να είναι περήφανος για αυτόν.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ.jpg

Ακολούθως στον, Παναθηναϊκό, τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό και επιστροφή στα πάτρια εδάφη για να οδηγήσει την Ομόνοια ξανά στην κορυφή , στην ΑΕΛ και την Ανόρθωση.

Ηρακλής

konstantinou ηρακλης.jpg

Το 1997 μετακόμισε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τη φανέλα του Ηρακλή. Σε τέσσερις περιόδους είχε 119 συμμετοχές πετυχαίνοντας 61 τέρματα.

Παναθηναϊκός

μιχαλης παο.jpg

Οι εμφανίσεις του αυτές με τον Ηρακλή τον έφεραν στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2001, στην ακριβότερη εντός συνόρων μεταγραφή που έχει πραγματοποιηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ύστερα από αρκετές διαπραγματεύσεις οι «πράσινοι» κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης και ο Κωνσταντίνου δεν δίστασε να αποδεχτεί την πρόταση. Η έντονη επιθυμία του Ολυμπιακού να αποκτήσει και αυτός τον παίκτη, έγινε συντελεστής πίεσης και εν τέλει έγινε προσφορά 2,7 δις δραχμές για τον Ηρακλή, μαζί με τους Κώστα Χαλκιά, Βαγγέλη Κουτσουρέ και Γιώργο Νασιόπουλο ως έμψυχα ανταλλάγματα με ελεύθερη μεταγραφή. Για τον ίδιο τον Κύπριο επιθετικό οι ετήσιες απολαβές ανήλθαν περίπου στα 700 εκατομμύρια δραχμές. "Πανικός" στην πρώτη του προπόνηση στην Λεωφόρο, με τους φίλους του τριφυλλιού να κάνουν πάταγο και να τον αποθεώνουν, με το "Μιχαλάκη είσαι τρέλλα με την πράσινη φανέλα".

mixalakis kosmos pao.jpg

Την περίοδο 2001-02 οι επιδόσεις του υπήρξαν εξαιρετικές κυρίως στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου σημείωσε 6 γκολ απέναντι στις Μαγιόρκα, Σάλκε, Σπάρτα Πράγας (3), Μπαρτσελόνα. Με τη συνεισφορά του ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε από δύο συνεχόμενους ομίλους και διεκδίκησε με δικό του γκολ, εναντίον της Μπαρτσελόνα, την πρόκριση στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Τα 6 γκολ σε μία σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ αποτελούν την κορυφαία συγκομιδή αθλητή ελληνικής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (μαζί με τον Κριστόφ Βαζέχα το 1995-96) με εξαίρεση την επίδοση του Αντώνη Αντωνιάδη για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Στο πρωτάθλημα σημείωσε 9 γκολ σε 17 συμμετοχές ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ομάδα αγωνίζονταν ορισμένοι από τους κορυφαίους σκόρερ της ιστορίας του Παναθηναϊκού όπως οι Βαζέχα, Λυμπερόπουλος, Βλάοβιτς, Ολισαντέμπε και το επίπεδου του ανταγωνισμού εντός ομάδας ήταν αρκετά υψηλό.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΑΣΤΑΣ 2.jpg

mixalis pao osfp 3.jpg

mixalakis trophy pao.jpg

Η υπεροπλία του Παναθηναϊκού στην επιθετική γραμμή είχε ως αποτέλεσμα την εναλλαγή των παικτών με συνέπεια την περίοδο 2002-03 οι Λυμπερόπουλος και Ολισαντέμπε βρισκόμενοι σε πολύ καλή κατάσταση να έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει έως τον προημιτελικό του ΟΥΕΦΑ. Στο πρωτάθλημα ο Κωνσταντίνου δεν είχε την απόδοση τις προηγούμενης χρονιάς ενώ του ασκήθηκε έντονη κριτική μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές της ομάδας μετά τον κρίσιμο αγώνα στη Ριζούπολη ενάντια στον Ολυμπιακό που έκρινε τον πρωταθλητή.

Την περίοδο 2003-04 μαζί με το Δημήτρη Παπαδόπουλο δημιούργησαν ένα πολύ επιτυχημένο δίδυμο στην επίθεση του Παναθηναϊκού με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το νταμπλ με τον Κωνσταντίνου να σημειώνει και γκολ στον τελικό του Κυπέλλου στη νίκη επί του Ολυμπιακού στον τελικό ενώ είχε ανοίξει και το σκορ στον αγώνα για το πρωτάθλημα ενάντια στον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη. Στο Τσάμπιονς Λιγκ σημείωσε 2 τέρματα ανοίγοντας το σκορ εναντίον της Σουτγάρδης και ολοκληρώνοντας τη νίκη ενάντια στη Ρέιτζερς που έδωσε τη πρόκριση για να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η περίοδος 2004-05 ήταν η τελευταία του Μιχάλη Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό. Ήταν ο κορυφαίος σε συμμετοχές με 30 για το πρωτάθλημα και είχε την καλύτερη συγκομιδή από όλες τις χρονιές του στον Παναθηναϊκό με 15 γκολ. Σημείωσε το γκολ που έδωσε την νίκη εναντίον του Ολυμπιακού και το βαθμολογικό προβάδισμα, λίγες αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα το οποίο χάθηκε την προτελευταία αγωνιστική. Στο Κύπελλο σημείωσε γκολ και στους 2 αγώνες με την ΑΕΚ που ωστόσο δεν στάθηκαν αρκετά για να δώσουν την πρόκριση στον Παναθηναϊκό. Στο Τσάμπιονς Λιγκ σημείωσε το τελευταίο του γκολ με την πράσινη φανέλα ανοίγοντας το σκορ σε κρίσιμο αγώνα εναντίον της Ρόζεμποργκ.

Στο τέλος της σεζόν το συμβόλαιο του δεν ανανεώθηκε με συνέπεια την αποχώρησή του από την ομάδα. Στα τέσσερα χρόνια που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό σημείωσε 49 γκολ σε 151 συμμετοχές για το Πρωτάθλημα, σημείωσε 9 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και 5 γκολ για το Κύπελλο. Κατέκτησε ένα νταμπλ και συμμετείχε στον Προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και το Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ολυμπιακός Πειραιώς

Στις 14 Ιουλίου 2005, με τη λήξη του συμβολαίου του, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κέρδισε το νταμπλ το 2006 και το 2008, καθώς και το πρωτάθλημα του 2007.

μιχαλησ οσφπ παο 2.jpg

ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΣΦΠ.jpg

Επιστροφή στον Ηρακλή

Το καλοκαίρι του 2008 επέστρεψε και πάλι στην ομάδα του Ηρακλή.

Ομόνοια

Τον Ιανουάριο του 2009 εγκατέλειψε τον Ηρακλή (για προσωπικούς κυρίως λόγους όπως είπε) και επέστρεψε και πάλι στην πατρίδα του, ώστε να αγωνιστεί με την φανέλα της Ομόνοια. Στην ομάδα της Λευκωσίας, την οποία επίσης αγάπησε πολύ παρέμεινε μέχρι και την ολοκλήρωση της περιόδου 2010-2011, κατακτώντας πρωτάθλημα, κύπελλο και Σ.Καπ.

μιχαλησ ομον 1.jpeg

μιχαλησ ομον 2.jpg

Ανόρθωση

Έπειτα αποφάσισε να μετακομίσει στη Λάρνακα, για λογαριασμό της «Μεγάλης Κυρίας» Ανόρθωσης.

Konstantinou ano.jpg

ΑΕ Λεμεσού

mixalakis ael new.jpg

Στις 23 Ιουνίου 2012 υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την πρωταθλήτρια Κύπρου Αθλητική Ένωση Λεμεσού.

Στις 15 Ιανουαρίου 2014 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση[3].

Τα γκολ του Κωνσταντίνου στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ που έχουν αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ με φανέλα ελληνικών ομάδων. Έχει σημειώσει 11 γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση 9 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και 2 με του Ολυμπιακού. Μαζί με τον Κριστόφ Βαζέχα είναι ο αθλητής ελληνικής ομάδας που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ σε μια αγωνιστική περίοδο του Τσάμπιονς Λιγκ με 6 γκολ τη σεζόν 2001-02 και ο δεύτερος στη σχετική λίστα αν συνυπολογίσουμε και το Κύπελλο Πρωταθλητριών που κορυφαίος είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης με 10 γκολ τη σεζόν 1970-71. Με τη συνεισφορά του ο Παναθηναϊκός έφτασε έως τον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2002 και στη Βαρκελώνη με δικό του γκολ εναντίον της Μπαρτσελόνα, διεκδίκησε επί ίσοις όροις την πρόκριση για τον ημιτελικό.

michalakis παο μπαρτσα.jpg

ΠερίοδοςΔιοργάνωσηΑντίπαλοιΑποτέλεσμαΣκόρερ2001-02Τσάμπιονς ΛιγκΠαναθηναϊκός - Μαγιόρκα2-0Βλάοβιτς 25΄, Κωνσταντίνου 28΄Παναθηναϊκός - Σάλκε2-0Ολισαντέμπε 31΄, Κωνσταντίνου 60΄Σπάρτα Πράγας - Παναθηναϊκός0-2Καραγκούνης 39΄, Κωνσταντίνου 71΄Παναθηναϊκός - Σπάρτα Πράγας2-1Κωνσταντίνου 15΄, 47΄Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός3-1Λουίς Ενρίκε 23΄, 49΄, Σαβιόλα 61΄ - Κωνσταντίνου 8΄2003-04Τσάμπιονς ΛιγκΠαναθηναϊκός - Στουτγάρδη1-3Κωνσταντίνου 60΄ - Φύσσας (αυτ.) 68΄, Κουράνι 75΄, Χίνκελ 77΄Ρέιντζερς - Παναθηναϊκός1-3Ζουτάουτας 32΄, Μπασινάς 62΄, Κωνσταντίνου 80΄2004-05Τσάμπιονς ΛιγκΡόζεμποργκ - Παναθηναϊκός2-2Έλσταντ 68΄, 76΄ - Κωνσταντίνου 16΄, Σκάτσελ 71΄2006-07Τσάμπιονς ΛιγκΟλυμπιακός - Βαλένθια2-4Κωνσταντίνου 24΄, Καστίγιο 66΄ - Μοριέντες 34΄, 39΄, 90΄, Αλμπιόλ 85΄Σαχτάρ - Ολυμπιακός2-2Ματουζάλεμ 34΄, Μαρικά 70΄ - Κωνσταντίνου 24΄, Καστίγιο 68΄

μιχαλησ παο new.jpg

Τίτλοι και διακρίσεις

Πρωταθλήματα

  • 4 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2004, 2006, 2007, 2008)
  • 1 Πρωτάθλημα Κύπρου (2010)

Κύπελλα

  • 3 Κύπελλα Ελλάδας (2004, 2006, 2008)
  • 1 Κύπελλο Κύπρου (2011)
  • 2 Σούπερ Καπ (2007), (2010)

Ατομικές διακρίσεις

. 1ος σκόρερ με ΕΝΠ 96-97, 17 γκολ

2007. Βραβείο Άριστου Αθλητή 2006, από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου

Στο τημ της Εθνικής Ανδρών τα τελευταία χρόνια, ενώ στην προσωπική του ζωή, εξαιρετικός σύζυγος, νυμφευμένος με την πανέμορφη Εβελίνα Κυράστα, θυγατέρας του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Ευχόμαστε τα καλύτερα, Μιχάλη Κωνσταντίνου.

μιχαλης εβελινα.jpg

μιχαλης εβελινα 2.jpg

μιχαλησ παο οσφπ.jpg

μιχαλησ κυραστασ.jpg

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουαρίου 2022 - 11:33

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.