Σε 875 εξώδικες καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις προέβη η Αστυνομία

Συνολικά 875 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους, από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη της Τροχαίας, στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παγκύπρια.


Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθηκαν μεταξύ των ωρών 6π.μ. χθες 18/2/2022 και 6π.μ. σήμερα 19/2/2022, στο πλαίσιο της πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων, της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και της νεανικής παραβατικότητας.
Η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν 184 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και 145 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 78 καταγγελίες για οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου), καθώς και 17 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.
Σημειώνεται ότι, σε τρείς περιπτώσεις στην επαρχία Πάφου, ισάριθμοι οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, αφού σε σχετικό έλεγχο ναρκοτέστ η ένδειξη ήταν θετική.
Επίσης, 65 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν τα οχήματα τους χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό καταλληλότητας και άδεια κυκλοφορίας, ενώ άλλοι 8 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα τα οποία ήταν διαγραμμένα καθώς και 4 οδηγοί οι οποίοι οδηγούσαν οχήματα τα οποία ήταν δηλωμένα ως ακινητοποιημένα, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στην κατακράτηση ενός οχήματος.
Προέκυψαν επίσης άλλες 59 καταγγελίες που αφορούσαν παραβάσεις σχετικά με ταχογράφους σε φορτηγά ή και λεωφορεία.
Τέλος, η Αστυνομία προχώρησε σε άλλες 294 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.
Οι στοχευμένοι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια. Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Ρ.Σ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουαρίου 2022 - 11:05

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.