Δεν υπάρχουν στοιχεία για επίθεση της Ουκρανίας στο Ντονμπάς, δήλωσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

Ο Τζο Μπάιντεν έκαμε μάλιστα λόγο για αυξημένη ρωσική παραπληροφόρηση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για μια εισβολή στην Ουκρανία.

Σημείωσε επίσης ότι οι αναφορές που προωθούνται στον ρωσικό λαό, ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση στο ελεγχόμενο από τους αυτονομιστές Ντονμπάς, στερούνται στοιχείων. Πρόκειται για ισχυρισμούς που αψηφούν τη λογική, πρόσθεσε.

Ο αμερικανός Πρόεδρος προειδοποίησε εκ νέου τη Ρωσία για τις πιθανές συνέπειες σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία. Ωστόσο σημείωσε ότι δεν είναι πολύ αργά για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν όλες οι πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι τους θα υποστηρίξουν τον ουκρανικό λαό και θα καταστήσουν τη Ρωσία υπεύθυνη για τις ενέργειές της.

Ο Μπάιντεν υπέδειξε πως η Δύση είναι ενωμένη και αποφασισμένη να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία εάν εισβάλει περαιτέρω.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθούν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη.

Ωστόσο, εάν η Ρωσία αναλάβει στρατιωτική δράση πριν από αυτή την ημερομηνία, θα είναι σαφές ότι θα κλείσει την πόρτα στη διπλωματία, προειδοποίησε ο Μπάιντεν.

Ι.Ν

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουαρίου 2022 - 07:48

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.