Ουκρανία: Η Ρωσία προσπαθεί να προκαλέσει τον στρατό μας να επιτεθεί

Ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας της Ουκρανίας Ολέσκι Ντανίλοφ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι προβαίνει σε προκλήσεις στην ανατολική Ουκρανία αε μια προσπάθεια να προκαλέσει τον στρατό της Ουκρανίας να απαντήσει, αλλά η Ουκρανία θα επιμείνει σε ειρηνικούς τρόπους για την εκτόνωση της κρίσης, τόνισε.

Σε κοινή ενημέρωση, η υπουργός Επανένταξης Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών Ιρίνα Βερεστσούκ είπε ότι η Ρωσία προσπαθεί να αναγκάσει την Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις.

Ο Ντανίλοφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας, είπε ότι δεν υπάρχουν εντολές για την απελευθέρωση του Ντονμπάς από το Κίεβο. Ο Ντανίλοφ είπε ότι η Ουκρανία δεν σχεδιάζει να απελευθερώσει με τη βία εδάφη που κατέχουν οι αυτονομιστές, προσθέτοντας ότι μια πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι απίθανη.

"Δήθεν, ο στρατός μας πρόκειται να επιτεθεί στο Ντονέτσκ και στο Λουχάνσκ, δήθεν για να απελευθερώσει τα εδάφη μας. Μπορώ να σας πω ότι όλα αυτά είναι απολύτως αναληθή, δεν υπάρχουν εντολές να ελευθερώσουμε τα εδάφη μας με βία. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι, αν ληφθεί απόφαση για την απελευθέρωση αυτών των εδαφών, θα υπάρξουν σοβαρές απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή στη χώρα μας", δήλωσε ο Ντανίλοφ σήμερα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Δήλωσε ότι η Ρωσία φέρεται να διέρρευσε αναφορές για σχέδια επίθεσης επίτηδες για να προκαλέσει τον ουκρανικό στρατό στις "απαντήσεις που ήθελαν να δώσουμε".

"Τα στρατεύματα δεν μπορούν να ανοίξουν πυρ εάν υπάρχει απειλή για τη ζωή των στρατιωτών μας", είπε ο Ντανίλοφ.

Ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα διατάξει σύντομα τον στρατό να εξαπολύσει επίθεση στο Ντονμπάς, για να εφαρμόσει ένα σχέδιο εισβολής στο έδαφος των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

M.X

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουαρίου 2022 - 21:56

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.