Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας συνέχισε την περιοδεία της στις βιομηχανικές περιοχές με επίσκεψη σε Κοκκινοτριμιθιά και Εργάτες

Τις Βιομηχανικές Περιοχές Κοκκινοτριμιθιάς και Εργατών, της Επαρχίας Λευκωσίας, επισκέφθηκε χθες, 17 Φεβρουαρίου 2021, η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου.

Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των επαφών της Υπουργού με τους οικείους συνδέσμους των βιομηχάνων, για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και καθορισμό και υλοποίηση των δράσεων που απαιτούνται για προσέλκυση ευκαιριών που να διανοίγουν προοπτικές για μετάβαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία. Με αυτό τον τρόπο θα αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα των κυπριακών προϊόντων, καθιστώντας τα πράσινα και καινοτόμα, ενώ θα ενισχυθούν και οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών.

Η διαχείριση των κενών τεμαχίων των Βιομηχανικών Περιοχών, η περίφραξη και η περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειάς τους, ζητήματα οδικής ασφάλειας, στάθμευσης, σήμανσης και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών, ήταν ορισμένα από τα όσα τέθηκαν προς αναζήτηση λύσεων.

Όπως ανέφερε η κα Πηλείδου απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των βιομηχανιών, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) βρίσκεται στο πλευρό του τομέα για αντιμετώπιση των προκλήσεων με στόχο την άμεση προώθηση θεμάτων προς επίλυση. Η ομαλή λειτουργία των βιομηχανικών περιοχών, επισήμανε, συμβάλλει στην ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των βιομηχανιών, με οφέλη για την οικονομία της χώρας.

Όσον αφορά στο θέμα που ταλανίζει ειδικά αυτή την περίοδο τις επιχειρήσεις, τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η κα Υπουργός τόνισε τη σημασία της προώθησης επενδύσεων για ενεργειακή αναβάθμιση των βιομηχανικών υποστατικών, αλλά και της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, ώστε να μειωθούν οι ανάγκες αγοράς ρεύματος.

Τους κάλεσε δε να προχωρήσουν στις μελέτες τους, ώστε όταν τον Μάρτιο προκηρυχθεί το σχέδιο χορηγιών του ΥΕΕΒ για ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων, με προϋπολογισμό €40 εκατ., να είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Την κα Πηλείδου συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του ΥΕΕΒ κ. Μάριος Παναγίδης, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Βιομηχανίας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Φωτιάδης και αρμόδιοι λειτουργοί της Υπηρεσίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ.

Η κα Πηλείδου επισκέφθηκε πέντε βιομηχανίες κατά την περιοδεία της στις δύο βιομηχανικές περιοχές. Τη μονάδα παρασκευής πλαστικών σακούλων A. Minas, τη μονάδα κατασκευής ειδών σκίασης A.C. Nicolaou Blinds, το τυπογραφείο Laser Graphics, την Elysse Irrigation που κατασκευάζει πλαστικά εξαρτήματα για συστήματα άρδευσης, και τη βιομηχανία παρασκευής φαρμάκων Delorbis Pharmaceuticals.

M.X

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουαρίου 2022 - 15:43

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Πρόοδος για Κύπρο σε σχέση με ΕΕ όσον αφορά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για εξάλειψη της φτώχειας, την προστασία της ζωής στη ξηρά και την υγεία
20:15
Αντιδράσεις μετά την δημοσιοποίηση του πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας Τουρκίας – ψευδοκράτους
20:10
Στα 57 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στο Ην. Βασίλειο
20:00
Υπό τετραήμερη κράτηση 24χρονος για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής κατοικίας στην Πάφο
19:45
Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Μπόρις Τζόνσον με ποτό στο χέρι κατά τη διάρκεια «κορωνοπάρτι» στην Ντάουνινγκ Στριτ
19:26
Φτάνει απόψε στο Ισραήλ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου
19:25
Νίκος Αναστασιάδης: Ανάγκη εντατικοποίησης των διπλωματικών προσπαθειών προς την κατεύθυνση επίτευξης κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία
19:15
Τουρκική προεδρία: Αναμένουμε συγκεκριμένες εγγυήσεις από τη Σουδία
19:15
Φάρμα με ζώα προστατεύθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στην κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου
19:13
Πυρκαγιά στην κτηνοτροφική περιοχή Αραδίππου
19:02
Μεγάλος ο επικοινωνιακός απόηχος στο Ιράν μετά την χθεσινή δολοφονία ανώτατου αξιωματούχου των Φρουρών της Επανάστασης.
18:45
Επέκταση πτήσεων Αθήνα-Πάφος της Aegean μέχρι τέλος Δεκεμβρίου
18:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand