Συμφωνίες αξίας δισεκατομμυρίων υπέγραψαν Ριάντ και Πεκίνο

Photo by Noel CELIS / AFP

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε σήμερα με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη χώρα, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να υπογραφούν διμερείς συμφωνίες αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η επίσκεψη αυτή, υψηλής γεωπολιτική σημασίας, έχει επικριθεί από τις ΗΠΑ, παραδοσιακό εταίρο της Σαουδικής Αραβίας, η οποία τα τελευταία χρόνια επιζητεί να διευρύνει τις οικονομικές και πολιτικές της συμμαχίες.

Περίπου είκοσι συμφωνίες αξίας μεγαλύτερης των 110 δισεκ. ρεάλ Σαουδικής Αραβίας (27,8 δισεκ. ευρώ) αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα, μετέδωσε η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση al Ekhbariya.

Το Πεκίνο είναι ο βασικός εισαγωγέας σαουδαραβικού αργού πετρελαίου και η ενέργεια βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Οι σαουδαραβικές και οι κινεζικές εταιρείες υπέγραψαν ήδη χθες 34 συμφωνίες επενδύσεων στους τομείς του πράσινου υδρογόνου, των τεχνολογιών πληροφοριών, το cloud computing, τις μεταφορές και τις κατασκευές, μετέδωσε το πρακτορείο SPA.
Σινοαραβική σύνοδος

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών έφτασαν το ποσό των 304 δισεκ. σαουδαραβικών ρεάλ το 2021 (76,9 δισεκ. ευρώ) και των 103 δισεκ. σαουδαραβικών ρεάλ (26 δισεκ. ευρώ) το τρίτο τρίμηνο του 2022, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2022 - 13:43

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.