Σοβαρά επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικό

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον Ασπρόπυργο Αττικής, καθώς ομάδα Ρομά διαμαρτυρόταν για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11 ξέσπασε φωτιά σε εργοστάσιο με αποτέλεσμα πυκνοί καπνοί να σκεπάσουν την περιοχή και οι κάτοικοι να λάβουν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Επίσης το βράδυ της Τετάρτης, άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον οχημάτων της Πυροσβεστικής, που κινούνταν στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω. Η Πυροσβεστική ανέφερε ότι στις 23:12 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε νταλίκα στην περιφερειακή Αιγάλεω. Για την κατάσβεση της έσπευσαν να επιχειρήσουν δύο πυροσβεστικά οχήματα. Όταν έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν πυρά από αγνώστους και απομακρύνθηκαν άμεσα για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρξε τραυματισμός.

Οδοφράγματα στήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας στη Χαλκηδόνα. Παράλληλα, σημειώνονταν επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων κοντά στον καταυλισμό του Δενδροποτάμου.

Νωρίτερα το βράδυ ομάδες Ρομά είχαν κλείσει και την Παλαιά Εθνική Οδό Καλαμάτας-Τρίπολης, στο ύψος του Αριοχωρίου Μεσσηνίας, πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς και άναψαν φωτιές στον δρόμο.

Σημειώνεται ότι ο  16χρονος δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον αστυνομικό, γιατί δεν πλήρωσε βενζίνη αξίας 20 ευρώ. Από το πρωί της Δευτέρας, μέλη της Ρομά κοινότητας, κλείνουν τους δρόμους, στήνουν οδοφράγματα και εκφράζουν την οργή τους προς την αστυνομία, της οποίας συχνά αποτελούν στόχο.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2022 - 10:13

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.