Νέες προκλήσεις Ακάρ κατά της Ελλάδας: Κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα ονειρεύονται, πρέπει να ξυπνήσουν

Κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί στην Ελλάδα ονειρεύονται, πρέπει να ξυπνήσουν, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Υποστήριξε ότι Τουρκία και Ελλάδα έχουν 20 προβλήματα και ότι τουλάχιστον 3 ή 5 μπορούν να επιλυθούν με συναντήσεις μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Χουλουσί Ακάρ είπε «είμαστε υπέρ της επίλυσης προβλημάτων μέσω του διαλόγου στο πλαίσιο του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας». «Ο διάλογος από μόνος του δεν σημαίνει ότι μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα. Αλλά δεν είναι δυνατόν να λυθούν προβλήματα χωρίς διάλογο. Δίνουμε μεγάλη σημασία στις διαβουλεύσεις, στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και στις συζητήσεις αποφυγής κλιμάκωσης στο ΝΑΤΟ και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να συνεχίσουν».

Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι «πραγματοποιήθηκαν  δύο συναντήσεις ΜΟΕ στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα. Εδώ και δύο χρόνια περιμένουμε την ελληνική αποστολή στην Άγκυρα για την τέταρτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα. Δεν ήρθαν όμως», ανέφερε.

«Σε κάθε συνάντηση προσκαλώ τον Έλληνα ομόλογό μου στην Τουρκία. Γιατί οι καλές σχέσεις μεταξύ υπουργών συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος επίλυσης προβλημάτων. Ωστόσο, κάθε φορά ο συνομιλητής μου αναβάλλει την πρόσκληση/επίσκεψη για διάφορους λόγους. Αυτή είναι η κατάσταση. Δήλωσα επίσης στον Έλληνα ομόλογό μου στην τελευταία συνάντηση του ΝΑΤΟ ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν με τετ α τετ διαπραγματεύσεις. Επανέλαβα την πρόσκληση», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ότι «η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα. Δεν είμαστε μια χώρα που αγνοήσουμε τις απειλές. Μερικοί πολιτικοί και κάποιοι στρατιωτικοί στην Ελλάδα σαν να κοιμούνται, ονειρεύονται. Τώρα πρέπει να ξυπνήσουν. Θα πρέπει να δουν τα γεγονότα και να ενεργήσουν ανάλογα».

«Παρ' όλες τις παράλογες και παράνομες δηλώσεις, υπογραμμίσαμε ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με διάλογο σε όλες μας τις εκκλήσεις . Έχουμε 20 προβλήματα; Τονίσαμε ότι τουλάχιστον 3 ή 5 από αυτά μπορούν να επιλυθούν σε συναντήσεις μεταξύ αντιπροσωπειών, εάν όχι, μπορούν να διατηρηθούν υπό έλεγχο και να διαχειρίζονται με τρόπο που να μην βλάπτει την περιοχή και τη συμμαχία στο ΝΑΤΟ», υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός.

Επανέλαβε ότι «το να λέμε ότι δεν επιτρέπουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας δεν αποτελεί απειλή. Ο διάλογος δεν είναι αδυναμία. Μην σε ενθαρρύνουν οι άλλοι. Πατήστε στο έδαφος».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2022 - 09:53

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.