Χαράλαμπος Πετρίδης: Αμετάθετος στόχος η λύση του Κυπριακού μέσω ενός ειλικρινούς και έντιμου διαλόγου

Αμετάθετο στόχο χαρακτήρισε τη λύση του Κυπριακού, μέσω ενός ειλικρινούς και έντιμου διαλόγου, ο υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης.

Συμπλήρωσε πως η λύση θα πρέπει να εξευρεθεί σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατοχυρώνοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των πολιτών.

Μιλώντας στον εορτασμό του πυροβολικού στο στρατόπεδο "Στυλιανού Καλμπουρτζή", ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η Εθνική Φρουρά διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό υψηλού επιπέδου το οποίο, όταν απαιτείται αποδεικνύει την ικανότητά του να ανταπεξέρχεται των προκλήσεων.

Ο κύριος Πετρίδης πρόσθεσε πως οι αποφάσεις του υπουργείου έχουν πάντα στο επίκεντρο την ενίσχυση και το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και αναφέρθηκε στην πρόσφατη τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας με την οποία παρέχεται η δυνατότητα σε όσους προσλαμβάνονται ως ΣΥΟΠ να παραμένουν μέχρι το τεσσαρακοστό δεύτερο έτος της ηλικίας τους.

Υπό επεξεργασία βρίσκονται μέτρα για ένταξη όσων ΣΥΟΠ ξεπεράσουν τα 42 έτη.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2022 - 13:36

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Νοεμβρίου
Το κατοχικό καθεστώς δεν επιτρέπει σε κρατικούς λειτουργούς να μεταβούν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου (Βίντεο)
13:03
Παράνομη και επικίνδυνη χαρακτηρίζει την κατάσταση στη νεκρή ζώνη η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:54
Ατυχές περιστατικό χαρακτήρισε ο Μητσοτάκης την ακύρωση συνάντησης από τον Σούνακ
12:22
Έγκριση νομοσχεδίου για αστικό αναδασμό αποφάσισε το Υπουργικό
12:17
Πραγματοποιήθηκε το πρωί η τελετή διαβεβαίωσης 179 νέων αστυνομικών
11:58
ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Δεν έχει σημειωθεί κάποια αλλαγή από χθες στη νεκρή ζώνη (Βίντεο)
11:50
Σάκκαρη και Αλκαράθ σε αγώνα επίδειξης στο Μεξικό
11:47
Σε 1ο και 2ο όμιλο το ενδιαφέρον για πρόκριση στους «16» του Champions League
11:45
Ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Εντός εβδομάδων η επικύρωση της Τουρκίας
11:34
Νέα απάτη μέσω Facebook
11:27
Τμήμα Μετεωρολογίας- 2ο Δελτίο Καιρού 29/11/2023
11:13
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων του εκπαιδευτικού συστήματος
11:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand