Εξαίρεση κονδυλίων από το σταύρωμά τους ζητά το ΥΠΟΙΚ από τη Βουλή λόγω προεδρικών εκλογών

Την εξαίρεση σειράς κονδυλίων από τη δέσμευσή τους (σταύρωμα) από την Βουλή ζητά το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην επηρεαστεί η λειτουργία της κρατικής μηχανής και οι εκτελέσεις κάποιων συμβολαίων τους επόμενους μήνες λόγω των προεδρικών εκλογών.

Το σταύρωμα κονδυλίων προϋποθέτει την ενημέρωση και αποδέσμευσή τους από την κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών. Ωστόσο λόγω των προεδρικών εκλογών, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα είναι κλειστή μέχρι τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποδέσμευσή τέτοιων κονδυλίων μέχρι το άνοιγμα της Βουλής.

Σε επιστολή που απέστειλε το Υπουργείο Οικονομικών γίνεται εισήγηση προς την κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών όπως εξαιρεθούν από τις δεσμεύσεις κονδύλια ή υποχρεώσεις που θα καταβληθούν τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, καθώς επίσης και υπηρεσίες, το κόστος των οποίων είναι ίσο ή χαμηλότερο των €10.000.

Σε κατάλογο που απέστειλε το ΥΠΟΙΚ, περιλαμβάνονται κονδύλια, που αφορούν στην Αστυνομία, όπως έξοδα για αγορά υπηρεσιών από τη Frontex και ποσά για ασφάλιση ακάτων, αγορά υπηρεσιών και το κόστος συμμετοχής λειτουργών σε επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Αύριο, Δευτέρα, η επιτροπή θα συνέλθει προκειμένου να εγκρίνει τις κυβερνητικές τροποποιήσεις επί του προϋπολογισμού, με συνολικές δαπάνες €55 εκατ., εκ των οποίων τα €20 εκατ. αφορούν πιστώσεις λόγω της ψήφισης του νόμου για τη δημιουργία του νέου Επαγγελματικού Σχεδίου Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Στη συνέχεια τα μέλη της επιτροπής θα ανταλλάξουν απόψεις επί των τροπολογιών που κατέθεσαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενόψει της τριήμερης συζήτησης που αρχίζει την Τρίτη και θα κορυφωθεί την ερχόμενη Πέμπτη με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2022 - 13:54

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Φεβρουαρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού (1/2/23)
16:57
Ο Υπουργός Αμυνας συναντήθηκε με τον Σλοβένο ομόλογό του
16:15
Συμφωνία υπουργείων Παιδείας Κύπρου - Ελλάδας
16:15
Ικανοποίηση Χατζηπαντέλα για το ΤΑΕΠ Παίδων
16:01
Το ΓΔΕΕ απέρριψε δύο προσφυγές του Ιδρύματος για Προστασία του Χαλλουμιού κατά κυπριακής εταιρείας
15:51
Τους αθλητές που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα #TowardsParis παρουσίασε ο Παύλος Κοντίδης
15:44
Κρεμλίνο: Κλιμακώνουν τη σύγκρουση οι αμερικανικοί πύραυλοι στην Ουκρανία
15:16
Ευχάριστα νέα για το κοριτσάκι με στρεπτόκοκκο Α
15:09
Ερντογάν κατά αντιπολίτευσης: «Χαιρετούν την Ελλάδα εγκαταλείποντας τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο»
14:58
Βέλγιο: Δεν στέλνει F-16 στην Ουκρανία
14:50
Δρόμοι έχουν κλείσει λόγω χιονόπτωσης
14:28
Νέα πρόταση για γρήγορες αναδιαρθρώσεις δανείων από τον Σύνδεσμο Προστασίας Δανειοληπτών (Βίντεο)
13:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand