Αργεντινή-Αυστραλία : Μάχη με ξεκάθαρο φαβορί, για μια θέση στα προημιτελικά! (Πιθανές ενδεκάδες)

Στην πρώτη μέρα της φάσης των «16» του φετινού Μουντιάλ, Αργεντινή και Αυστραλία τίθενται αντιμέτωπες με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά.

Αργεντινή και Αυστραλία κοντράρονται απόψε (3/12, 21:00) στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της ημέρας για τη φάση των «16» του φετινού Παγκόσμιου Κυπέλλου, διεκδικώντας την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την πορεία της στα γήπεδα του Κατάρ με την ήττα-σοκ από την Σαουδική Αραβία, η Αργεντινή έμαθε από τα λάθη της και αντέδρασε, παίρνοντας νίκες με 2-0 κόντρα σε Πολωνία, Μεξικό και πανηγυρίζοντας την πρόκριση ως πρώτη από τον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.

Στο τελευταίο της παιχνίδι ήθελε πάση-θυσία το τρίποντο κόντρα στον Λεβαντόφσκι και στην παρέα του, με τους ΜακΆλιστερ και Άλβαρεζ να χρίζονται σκόρερ, στέλνοντας την ομάδα τους στη φάση των «16».

Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα της «αλμπισελέστε», ο Άνχελ Ντι Μαρία είχε μυϊκούς σπασμούς στον μηρό και η συμμετοχή του στην αποψινή αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε αμφίβολη από τον Σκαλόνι, όμως λογικά ο μεσοεπιθετικός της Γιουβέντους θα «σφίξει τα δόντια» και θα αγωνιστεί, έστω ως αλλαγή. Όλοι οι υπόλοιποι βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του 44χρονου τεχνικού.

Από την άλλη, η Αυστραλία προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στη φάση των «16» ενός Μουντιάλ (μετά το 2006), τερματίζοντας δεύτερη στον τέταρτο όμιλο.

Μετά την ήττα με 4-1 στην πρεμιέρα τους κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, οι «socceroos» ανταποκρίθηκαν περίφημα στα δύο επόμενα παιχνίδια τους και αφού νίκησαν με 1-0 την Τυνησία για τη δεύτερη αγωνιστική, επικράτησαν με το ίδιο σκορ και της Δανίας, πανηγυρίζοντας μια μεγάλη πρόκριση!

Με όπλο της την άμυνα, θα προσπαθήσει να πάει για μία ακόμα φορά κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Χωρίς τραυματισμούς, ο Γκρέιχαμ Άρνολντ θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του διαθέσιμους.

Πού θα κριθεί

Η Αργεντινή έχει σαφέστατα μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ της σε σύγκριση με την Αυστραλία και αναμένεται να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων κόντρα σε μια πολυπρόσωπη άμυνα. Αν οι μεσοεπιθετικοί της «αλμπισελέστε» είναι αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν, η ομάδα του Σκαλόνι θα πάρει και την πρόκριση, αφού η Αυστραλία δύσκολα θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε περίπτωση που βρεθεί πίσω στο σκορ και ψάχνει γκολ.

Παίκτης-Βαρόμετρο

Στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του, ο Λιονέλ Μέσι δείχνει αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα του στην κορυφή του κόσμου. Αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της ομάδας του, έχει σκοράρει ήδη δύο φορές στα γήπεδα του Κατάρ και τώρα καλείται να αναλάβει δράση και στα νοκ-άουτ.

Η μονομαχία

Ο τερματοφύλακας της Αυστραλίας, Μάθιου Ράιαν, αναμένεται να έχει πολύ δουλειά στην αποψινή αναμέτρηση, αφού η Αργεντινή θα κυκλοφορεί συνεχώς την μπάλα γύρω από τη μεγάλη περιοχή του. Οι… μάχες του με τους επιθετικούς της Αργεντινής πιθανότατα θα κρίνουν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Εκτίμηση

Η πορεία της Αυστραλίας μέχρι εδώ αποτελεί από μόνη της μεγάλη επιτυχία, ενώ από την άλλη η Αργεντινή θα είναι χαρούμενη μόνο αν φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης στην ποιότητα και τις λύσεις που διαθέτουν οι δύο ομάδες και αν όλα κυλήσουν… κανονικά, η Αργεντινή θα πάρει τη νίκη και το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Πιθανές ενδεκάδες:

Αργεντινή (Σκαλόνι, 4-3-3): Μαρτίνες – Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια – Ντε Πολ, Φερνάντες, ΜακΆλιστερ – Ντι Μαρία, Μέσι, Άλβαρεζ.

Αυστραλία (Άρνολντ, 4-4-2): Ράιαν – Ντεγκενέκ, Σουτάρ, Ρόουλς, Μπέχιτς – Λέκι, Μόι, Ίρβιν, Γκούντγουιν – ΜακΓκρι, Ντιουκ.

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Γήπεδο: Ahmad bin Ali Stadium, Αλ Ραγιάν (50.000 θεατών)

Πηγή: sport-fm.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Δεκεμβρίου 2022 - 10:41

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.