ΚΕ: Τίποτα δεν δίδαξε στο ΑΚΕΛ η αποτυχία του να κυβερνήσει

Τίποτα δεν δίδαξε στο ΑΚΕΛ η θλιβερή του αποτυχία να κυβερνήσει τον τόπο, δηλώνει η Κυβέρνηση σε σχέση με την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής  του κόμματος να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2023.

Σε γραπτή του δήλωση σε σχέση με την απόφαση αυτή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος αναφέρει πως το ΑΚΕΛ «βύθισε στην απαξίωση τους εργαζόμενους, που επικαλείται», καθώς είχε παραλάβει ανεργία 3,9% και παρέδωσε ανεργία που άγγιξε το 17%.

«Έστειλαν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στα Κοινωνικά Παντοπωλεία, αλλά σήμερα μιλούν για κοινωνικές ανισότητες, όταν οι σχετικοί δείκτες αποδεικνύουν ότι σήμερα κίνδυνο στέρησης αντιμετωπίζουν σχεδόν οι μισοί συμπολίτες μας σε σχέση με το 2013. Αντιδρούν όταν τους αναφέρουμε ότι στην καταστροφή οδήγησε η εμμονική τους προσκόλληση σε αποτυχημένα δόγματα», προσθέτει.

Ο κ. Πελεκάνος αναφέρεται σε λεγόμενα τριών Υπουργών της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Χαρίλαος Σταυράκης, ο 1ος από τους τρεις τραπεζίτες Υπουργούς Οικονομικών του ΑΚΕΛ, δήλωσε ότι δεχόταν πιέσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να συμφωνεί με δαπάνες πέραν των δυνατοτήτων του κράτους, αναφέρει.

Συγκρίνετε, προσθέτει, αυτή την προσέγγιση με την απόφαση της Κυβέρνησης σήμερα να αρνηθεί την ικανοποίηση αιτημάτων με προεκλογικό χαρακτήρα.

Ο κ. Πελεκάνος αναφέρει πως ο κ. Κίκης Καζαμίας, ο 2ος τραπεζίτης Υπουργός Οικονομικών, είχε δηλώσει πως βρήκε την οικονομία όταν ανέλαβε σε δεινή κατάσταση και πως υπήρχε ο κίνδυνος στάσης πληρωμών.

Συγκρίνετε, λέει, ξανά την περίοδο που κινδυνεύαμε με στάση πληρωμών με τη σημερινή κατάσταση, όπου η Κυβέρνηση όχι μόνο ικανοποιεί όλες τις χρηματοδοτικές  και δανειακές της ανάγκες, αλλά έχει προβλέψει να τις καλύψει και το επόμενο τουλάχιστον έτος.

Τέλος, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο 3ος  τραπεζίτης Υπουργός Οικονομικών του ΑΚΕΛ, κ. Βάσος Σιαρλής, είχε δηλώσει ότι «τα δημοσιονομικά του κράτους ήταν σε άσχημη κατάσταση πολύ πριν την απομείωση των ελληνικών ομολόγων και επέκρινε έντονα την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

«Όλα αυτά είναι που μας θυμίζει η χτεσινή ομόφωνη, μάλιστα, απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2013. Τον προϋπολογισμό που παραδίδει στην επόμενη διακυβέρνηση υγιή δημόσια οικονομικά και τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές. Έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 500 εκ Ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος», είπε.

Τον προϋπολογισμό, συνέχισε ο κ. Πελεκάνος, «που αντικειμενικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πρώτος πραγματικά «πράσινος» προϋπολογισμός που οδηγεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αναδεικνύοντας παράλληλα πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας μας ευαισθησία σε ζητήματα κοινωνικής συνοχής, και στήριξης των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας».

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2022 - 13:42

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

09 Φεβρουαρίου
Δ. Δημητρίου: Σε στάση αναμονής εκ νέου η αποστολή βοήθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τουρκία (Βίντεο)
13:51
Γενικός 'Εφορος Εκλογών: Γύρω στις 19:30 αναμένεται το τελικό αποτέλεσμα την Κυριακή (Βίντεο)
13:33
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο ΡΙΚ για τα θύματα του σεισμού
13:16
Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η απεργία εργαζομένων της Kition Ocean Port στο λιμάνι Λάρνακας
13:16
Το πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας πέρασε στη βόρεια Συρία
13:08
Κούσουλος : «Πιστεύουμε στην ομάδα, όλοι μαζί να αλλάξουμε την κατάσταση» (vid)
13:06
Σπιλέφσκι : «Με το νέο προπονητή, θα είναι πεινασμένη η ΟΜΟΝΟΙΑ, θα πρέπει να είμαστε κι εμείς πιο «πεινασμένοι» (vid)
13:02
Τίτλοι Ειδήσεων - Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου
13:00
Τους δικαιούχους του «Ενοίκιο Έναντι Δόσης» ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ. Σε εφαρμογή μετά από έγκριση της Κομισιόν
12:43
Ανδρέας Μαυρογιάννης: Έχω καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ τις τελευταίες ημέρες (Βίντεο)
12:38
Ειλικρινή συλλυπητήρια προς τον Ε. Τατάρ εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Έτοιμη η Δημοκρατία για παροχή επιπλέον βοήθειας
12:09
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2o Δελτίο Καιρού (9/02/23)
12:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand