Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία Race for the Cure που διοργανώθηκε στη Λεμεσό

Η πρόληψη είναι η μεγαλύτερη θεραπεία κατά του καρκίνου τόνισαν για μια ακόμη φορά όσοι συμμετείχαν στην πορεία Race for the Cure, τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση παγκόσμια, για την υγεία των γυναικών στην Ευρώπη. Το Race for the Cure διοργανώνεται σε 150 πόλεις  με συνολικές συμμετοχές πέραν του ενός εκατομμυρίου σε όλο τον κόσμο.

Η πορεία, υπό την αιγίδα της Europa Donna πραγματοποιήθηκε το πρωί για πρώτη φορά στη Λεμεσό και συγκεκριμένα κατά μήκος της επίχωσης από το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο και σ’ αυτή συμμετείχε πλήθος κόσμου.  Η εκκίνηση δόθηκε στην πλατεία του παλιού λιμανιού, στην παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Ευθύμιου Δίπλαρου, του ιδρυτή και Ιατρικού Διευθυντή του ΓΟΚ Νικόλαου Ζαμπόγλου και του Εκτελεστικού Διευθυντή της Europa Donna Κύπρου Μάριου Χαραλαμπίδη.

Σε δηλώσεις του ο ιατρικός διευθυντής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου Νίκος Ζάμπογλου υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης για αντιμετώπιση του καρκίνου.  Ο κ. Ζάμπογλου αναφέρθηκε στην προσφορά του Γερμανικού Ογκολογικού, το οποίο όπως είπε, θα μετονομαστεί σε Γερμανικό Ιατρικό Ινστιτούτο και θα διαθέτει πλέον διαγνωστικό,  χειρουργικό Τμήμα και γενικά όλες τις ιατρικές υπηρεσίες.  Ανέφερε ότι το Κέντρο που έκλεισε στις 30 Οκτωβρίου 5 χρόνια ζωής, έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα πάνω από 36 χιλιάδες ασθενείς και όλες οι υπηρεσίες που παρέχει είναι εντός του ΓεΣΥ.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής Ευθύμιος Δίπλαρος αναφέρθηκε  στο δικαίωμα των καρκινοπαθών στη λήθη.  Σε ότι αφορά τον καρκίνο του μαστού, κάλεσε τις γυναίκες όπως προβαίνουν σε τακτικούς ελέγχους.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης διατέθηκαν προς πώληση μπλουζάκια, τα έσοδα των οποίων δόθηκαν στην Europa Donna Κύπρου.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Νοεμβρίου 2022 - 14:00

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.