Κύπρος: Χωρίς προβλήματα το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των λιβανέζικων τραπεζών

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και απρόβλεπτες καταστάσεις εξελίχθηκε η διαδικασία τερματισμού των εργασιών των υποκαταστημάτων των λιβανέζικων τραπεζών στην Κύπρο τους τελευταίους μήνες, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Μέσω της στενής παρακολούθησης και επιβολής συγκεκριμένων μέτρων από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ), μέσα στα πλαίσια της προληπτικής εποπτείας που εξασκεί στα υποκαταστήματα, διασφαλίστηκε ότι υπήρχε η απαραίτητη ρευστότητα για αποπληρωμή των καταθέσεων πελατών τους.

Με την εφαρμογή μιας διαδικασίας αποπληρωμής καταθέσεων μέσω αναλήψεων από την ρευστότητα που τηρείτο στην ΚΤΚ, έχει διασφαλισθεί η εύρυθμη αποπληρωμή σχεδόν όλων των καταθέσεων των πελατών των συγκεκριμένων υποκαταστημάτων.

Αρμόδιες πηγές ανέφεραν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι από υπόλοιπο εκατοντάδων εκατομμυρίων, σήμερα εκκρεμούν μερικές χιλιάδες για να διευθετηθούν κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.

Οι εξελίξεις στην Κύπρο εκτυλίχθηκαν εν μέσω μίας εκρηκτικής κατάστασης στην γειτονική χώρα, απότοκο της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων, με αποκορύφωμα τα γεγονότα των τελευταίων βδομάδων κατά τα οποία, απεγνωσμένοι καταθέτες κυριολεκτικά επιχειρούσαν να ληστέψουν τράπεζες για να πάρουν τις καταθέσεις τους πίσω. 

Όπως είναι γνωστό, από το 2019 η οικονομική κατάσταση στη γειτονική χώρα αλλά και στο τραπεζικό της σύστημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, με την Παγκόσμια Τράπεζα να την κατατάσσει ως μια από τις τρεις χειρότερες των τελευταίων αιώνων. Μάλιστα, η Παγκόσμια Τράπεζα είχε χαρακτηρίσει το τραπεζικό σύστημα του Λιβάνου ως "ζόμπι".

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοεμβρίου 2022 - 10:03

Τελευταιες Ειδησεις

03 Φεβρουαρίου
Προεδρικές Εκλογές: Ολοκληρώνεται σήμερα η παράδοση των καλπών στους προεδρεύοντες υπαλλήλους
12:41
Τελική προεκλογική συγκέντρωση Αβέρωφ Νεοφύτου
12:22
Χωρίς τρένα για ακόμα μία ημέρα η Αγγλία λόγω απεργίας
12:16
Παρούσα η Αστυνομία για την ομαλή διεξαγωγή των Προεδρικών Εκλογών 2023 με 2000 μέλη
12:04
Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε 54χρονο για παρενόχληση ανηλίκου
11:52
Oκτώ νεκροί μετανάστες σε πλοιάριο μεταξύ Μάλτας και Σικελίας, λόγω ψύχους
11:40
Παναθηναϊκός: Σύλλογος μεγάλος, 115 ετών
11:20
Ήχησαν οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού στο Κίεβο και σ' ολόκληρη την Ουκρανία
11:11
Fan Club Lakatamiaς : "Μαζευόμαστε έξω από την Δυτική, ο κόσμος της Ομόνοιας δεν θα είναι μέρος σε αυτό το έκτρωμα"
11:09
Αντρ.Δημητρίου : «Μέχρι αυτή τη στιγμή καμία ενημέρωση για άμεσες αλλαγές, o πρόεδρος έχει βάλει τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία της Ομόνοιας»
10:58
Τέσσερις ασθενείς απεβίωσαν την τελευταία εβδομάδα λόγω κορονοϊού
10:55
Τους ψάχνει η αστυνομία για υπόθεση κλοπής στη Λεμεσό
10:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand