Σημαντική νίκη για Πολωνία

Έβαλε φρένο στη Σαουδική Αραβία η Πολωνία. Επικράτησε με 2-0.

Η Πολωνία και... συγκεκριμένα οι Βόιτσεχ Στσέζνι, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι σταμάτησαν τη Σαουδική Αραβία, καθώς επικράτησε σήμερα με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου στο παγκόσμιο κύπελλο, φθάνοντας στους τέσσερις βαθμούς και συντηρώντας το όνειρο πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με τα γκολ των Ζιελίνσκι (39') και Λεβαντόβσκι (82'), το πρώτο γκολ του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα σε τελικά Μουντιάλ!

Στο «Education City Stadium» της πόλης Αλ Ραγιάν, παρουσία 45 χιλιάδων φιλάθλων, η Σαουδική Αραβία θέλησε να συνεχίσει τα «θαύματα» της, απέναντι στην Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μετά την ιστορική νίκη στην πρεμιέρα του Μουντιάλ στο Κατάρ επί της Αργεντινής, αλλά δεν τα κατάφερε.

Πιο συμπαγής ομάδα η Πολωνία είχε σε μεγάλη ημέρα τον τερματοφύλακα της, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του. Ο διεθνής τερματοφύλακας της Γιουβέντους κράτησε ανέπαφη την εστία του σε αρκετές στιγμές, με κορυφαία την απόκρουση πέναλτι στις καθυστερήσεις του Α' μέρους.

Η Σαουδική Αραβία μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άρχισε να πιέζει την αντίπαλη περιοχή. Με ασφυκτικό πρέσινγκ σε όλους τους χώρους οι παίκτες της κέρδιζαν την μπάλα και προσπαθούσαν να πλησιάσουν την εστία της Πολωνίας.

Από την πλευρά τους οι παίκτες της Πολωνίας προσπαθούσαν να ισορροπήσουν το ματς και τα κατάφεραν μετά το πρώτο τέταρτο, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια των πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ετσι έφθασαν στο 1-0. Στο 39ο λεπτό μετά από ωραία αντεπίθεση από τα δεξιά και γύρισμα προς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που βγήκε τετ α τετ αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά, κυνήγησε την μπάλα και σε δεύτερο χρόνο τη γύρισε όπως έπρεπε προς τον Ζιελίνσκι που σούταρε δυνατά, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον Αλ-Οβάις.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η Σαουδική Αραβία προσπάθησε να ανταποδώσει και είχε μεγάλη ευκαιρία να το καταφέρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τότε ο Βραζιλιάνος διαιτητής, Σαμπάιο, αφού είδε τη φάση, μετά από υπόδειξη του VAR, υπέδειξε το χτύπημα του Μπιέλικ χαμηλά στο πόδι του Αλ-Σεχίρι και έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλ Νταουσάρι, αλλά ο Στσέζνι τον σταμάτησε, όπως και την προσπάθεια του Αλ Μπουράικ που πήρε το ριμπάουντ, σώζοντας την Πολωνία από βέβαιο γκολ!

Στην επανάληψη η Σαουδική Αραβία μπήκε ξανά δυνατά και στο 55ο λεπτό έφθασε ξανά κοντά στο γκολ, αλλά σταμάτησε ξανά στον Στσέζνι. Τότε η μπάλα έφτασε μετά από κόντρες στα πόδια του Αλ Νταουσάρι στο ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το πλασέ με τον Πολωνό γκολκίπερ και πάλι να λέει όχι με επέμβαση με τα πόδια.

Οσο πίεζε η αραβική ομάδα, οι Πολωνοί έδωσαν χώρο και έπαιξαν με αντεπιθέσεις και βρέθηκαν δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά και τις δύο φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια. Πρώτα στο 63' όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά του Φρανκόβσκι, η κεφαλιά του Μίλικ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα σέντρα από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι αυτή τη φορά με τον Λεβαντόβσκι να μπαίνει στη φάση, να κάνει το πλασέ και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η Σαουδική Αραβία συνέχισε να πιέζει και στο 78' ο Αλ Μαλκί έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι

Στο 82ο λεπτό η Πολωνία «καθάρισε» το ματς, όταν μετά από λάθος στην άμυνα της Σαουδικής Αραβίας, ο Λεβαντόβσκι θα το εκμεταλλευτεί, θα κλέψει τη μπάλα και θα πετύχει το πρώτο του τέρμα σε παγκόσμιο κύπελλο. Στο 89ο λεπτό ο «Λέβα» έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά αστόχησε εξ επαφής.

Οι συνθέσεις:

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Κίβιο, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Φρανκόβσκι, Μπιέλικ, Ζιελίνσκι (63' Καμίνσκι), Μίλικ (70' Πιόντεκ), Λεβαντόβσκι.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλοβάις, Αμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπουραΐκ (65' Αλ Γκανάμ), Αλ Μπουραϊκάν, Αλ Μάλκι (86' Αλ Ομούντ), Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Ναχέι (46' Αλ Ναμπίντ, 90'+ Μπαχμπρί), Αλ Σεχρί (86' Ν. Αλ Νταουσάρι).

ΑΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Νοεμβρίου 2022 - 18:35

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.