Ημερίδα ΡΙΚ: Αναγνώριση και αντιμετώπιση της Προπαγάνδας και Διασποράς Ψευδών Ειδήσεων στα ΜΜΕ

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και τοποθετήσεις έγιναν από ειδικούς, ερευνητές και τεχνοκράτες στη διάρκεια ημερίδας/εργαστηρίου που διοργάνωσε το ΡΙΚ, σήμερα Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 με θέμα «Αναγνώριση και αντιμετώπιση της Προπαγάνδας και Διασποράς Ψευδών Ειδήσεων στα ΜΜΕ».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος» του Αρχείου ΡΙΚ και σε αυτήν απηύθυναν εισηγήσεις εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Υπουργείου Εξωτερικών, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τεχνοκράτες.

Σε χαιρετισμό του Προέδρου Δ.Σ ΡΙΚ κ.Μιχάλη Π. Μιχαήλ, που διαβάστηκε από τον κ. Σοφοκλή Μαρκίδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τονίστηκε ότι η προπαγάνδα και η διασπορά ψευδών ειδήσεων εξελίσσεται σε μάστιγα της εποχής, εξαπλώνεται δε ολοένα και περισσότερο μέσα από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στον τομέα της ενημέρωσης.

Σ.ΜΑΡΚΙΔΗΣ.JPG

Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ.JPG

Επισημάνθηκε επίσης, ότι η πολιτεία, σε ευρωπαϊκό αλλά και εθνικό επίπεδο, αναγνωρίζουν το πρόβλημα και με διάφορες πολιτικές και δράσεις προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν και το ΡΙΚ, ως πρωταγωνιστικός βραχίονας ενημέρωσης και ο βασικός ραδιοτηλεοπτικός και ειδησεογραφικός οργανισμός της Κύπρου, αναγνωρίζει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί και αναλαμβάνει πρωτοβουλία επιμόρφωσης των στελεχών του και του δημοσιογραφικού κόσμου της Κύπρου γενικότερα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την ομιλία της δημοσιογράφου, πολεμικής ανταποκρίτριας της ΕΡΤ, Ευτυχίας Πενταράκη, σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και το Ιράκ, η οποία βασίστηκε σε βιωματικές εμπειρίες από τη ζωντανή κάλυψη των συρράξεων.

Ε.ΠΕΝΤΑΡΑΡΚΗ.JPG

Αποκλειστική συνέντευξη της κυρίας Πενταράκη στο ΡΙΚ θα έχει την ευκαιρία το κοινό να παρακολουθήσει απόψε στην εκπομπή «ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» και τον δημοσιογράφο Αντρέα Κημήτρη. Η συνέντευξη θα προβληθεί στις 11.20μμ από το ΡΙΚ1.

Η κυρία Πενταράκη θα είναι επίσης φιλοξενούμενη στην εκπομπή «Κάτι για το Δρόμο» με τη Δήμητρα Γεωργίου, η οποία θα μεταδοθεί στις 3.15μμ από το Πρώτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Οι εργασίες της ημερίδας μεταδόθηκαν ζωντανά από την ιστοσελίδα του ΡΙΚ

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοεμβρίου 2022 - 15:17

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.