Γερμανία: Πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος από τον Μάρτιο, με αναδρομική ισχύ

Τον Μάρτιο - με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο - θα τεθεί σε εφαρμογή το πλαφόν στην ανώτατη τιμή φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που σχεδιάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ κατέθεσε νωρίτερα σήμερα σχέδιο νόμου 96 σελίδων για την συγκράτηση της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το κόστος του εγχειρήματος εκτιμάται από το υπουργείο στα 54 δισεκατομμύρια ευρώ και προβλέπει ότι ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πληρώνουν το 80% της κατανάλωσής τους σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα με 12 και 9,5 λεπτά/kWh αντίστοιχα.

Οι βιομηχανικοί πελάτες θα πληρώνουν το 70% της κατανάλωσης φυσικού αερίου και το 80% της κατανάλωσης θερμότητας με 7 και 7,7 λεπτά/kWh αντίστοιχα.

Η πρόταση του Χάμπεκ αναμένεται να εγκριθεί στο πλαίσιο του αυριανού υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, όπου θα πρέπει να ψηφιστεί το αργότερο έως το τέλος του έτους. Κατόπιν θα πρέπει να εφαρμοστεί από τους παρόχους ενέργειας.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοεμβρίου 2022 - 11:38

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.