Διαθέσιμα στα εμβολιαστικά κέντρα τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια για COVID-19

Στα εμβολιαστικά κέντρα διατίθενται τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια που περιλαμβάνουν τις υποπαραλλαγές ΒΑ.1, ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της παραλλαγής Όμικρον, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγείας.

Όπως σημειώνεται, συστήνεται ενισχυτική δόση εμβολίου σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε μηνών από την λήψη της τελευταίας δόσης εμβολίου. Η λήψη ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά τη νόσο COVID-19 είναι προαιρετική.

Συστήνεται επίσης, η χρήση του εμβολίου Comirnaty (Pfizer) ως αρχικός εμβολιασμός, σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών για το αρχικό στέλεχος του ιού. Το Υπουργείο αναφέρει ότι η διάθεση του εμβολίου Comirnaty (Pfizer) θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.

Ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση εμβολίου συστήνεται μετά την παρέλευση 3 μηνών από το 1ο θετικό τεστ κατά της νόσου COVID-19.

Για τη διενέργεια εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο) και κάρτα εμβολιασμού, άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος, από τους Επαγγελματίες Υγείας και ιατρική βεβαίωση (από Προσωπικό ή Ειδικό Ιατρό) από ανοσοανεπαρκείς και ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, καθώς και από άτομα με χρόνια σοβαρή νόσο ή παχυσαρκία.                                                   

Το ωράριο λειτουργίας των Εμβολιαστικών Κέντρων κατά της νόσου COVID-19 με ισχύ από τις 19 Οκτωβρίου 2022 είναι για την Λευκωσία (Κρατική Έκθεση), Λάρνακα (Παλαιό Νοσοκομείο), Λεμεσό (Κέντρο Υγείας Λινόπετρας), Πάφο (Γενικό Νοσοκομείο Πάφου), Αμμόχωστο (Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου) από τις 8:00 μέχρι 14:30 την Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Επίσης, την Τετάρτη από τις 15:00 μέχρι 17:30. Το Pfizer/BioNTech χορηγείται καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας, το Moderna Τρίτη και Πέμπτη και το Johnson & Johnson την Παρασκευή.    

Επίσης, στην Κυπερούντα (Εμβολιαστικό κέντρο - πρώην ΣΠΕ) από τις 8:30 μέχρι 14:30 Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Τετάρτη από τις 15:00 μέχρι 17:30. Το Pfizer/BioNTech χορηγείται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, το Moderna και το Johnson & Johnson κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Στην Πόλη Χρυσοχούς (Νοσοκομείο Πόλης) κάθε Τρίτη από τις 9:30π.μ – 1:30μ.μ. Το Pfizer/BioNTech χορηγείται την Τρίτη και το Moderna, Johnson & Johnson κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοεμβρίου 2022 - 20:14

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί (Βίντεο)
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.