Ζητήματα βιώσιμου τουρισμού και η μεσογειακή στρατηγική για την εκπαίδευση στη σημερινή Υπουργική Σύνοδο για το Περιβάλλον

Με δύο χωριστές συζητήσεις υψηλού επιπέδου, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται ζητήματα κυκλικής οικονομίας _ βιώσιμου τουρισμού και η μεσογειακή στρατηγική για την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη, με ορίζοντα το 2030 συνεχίζονται οι εργασίες της 9ης Υπουργικής Συνόδου για το Περιβάλλον, στο διεθνές Συνεδριακό Κέντρο "Φιλοξενία".

Την έναρξη της συνάντησης με θέμα την κυκλική οικονομία και τον αειφόρο τουρισμού κήρυξε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, ενώ παρών και εκ των ομιλητών είναι ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.

Επικεφαλής του πάνελ στη συζήτηση των υπουργών Παιδείας και Περιβάλλοντος για τη μεσογειακή στρατηγική για την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη είναι ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

συνοδος 2.jpg

Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται παρουσία υπουργών, άλλων κρατικών αξιωματούχων και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών εκφράζονται θέσεις για μέτρα και δράσεις που πρέπει ν' αναληφθούν ούτως ώστε να επιλυθούν περιβαλλοντικά προβλήματα και να εξευρεθούν λύσεις για προστασία του περιβάλλοντος, προτάσσοντας ως στόχο την αειφορία.

Οι επίσημες εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν αύριο και ακολούθως θ' ανακοινωθούν τα συμπεράσματά της, προς υλοποίηση των στρατηγικών που υιοθετήθηκαν και θα υιοθετηθούν κατά τη Σύνοδο.

Ομιλητές και συμμετέχοντες στη Σύνοδο εξέφρασαν συγχαρητήρια στην Κύπρο για τη διοργάνωση.

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Οκτωβρίου 2022 - 18:22

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.