Περιοδεία Στέφης Δράκου και Κώστα Χαμπιαούρη σε Αστυνομικούς και Πυροσβεστικούς Σταθμούς της ορεινής Λεμεσού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, ευρεία περιοδεία της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κας Στέφης Δράκου και του Επιτρόπου Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη σε Αστυνομικούς και Πυροσβεστικούς Σταθμούς χωριών της Επαρχίας Λεμεσού, με τη συνοδεία του Αρχιπύραχου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Βοηθού Αρχηγού Διοίκησης της Αστυνομίας Κύπρου και εκπροσώπων των δύο σωμάτων.

Κάνοντας αρχή από τον Αστυνομικό Σταθμό Λάνιας, ανακοινώθηκε και επίσημα η προκήρυξη του διαγωνισμού για την αναπαλαίωση/ανακαίνιση και επέκταση του σταθμού που είναι πράγματι ένα ιστορικό αλλά και παλαιό κτίριο, το οποίο χρήζει άμεσης αποκατάστασης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης με κονδύλι ύψους 535.000 ευρώ.

Η κα Υπουργός συνεχάρη τον Κοινοτάρχη και το Συμβούλιο της Λάνιας για την άριστη συνεργασία και την πρωτοβουλία που έλαβαν ούτως ώστε να προχωρήσουν άμεσα τόσο ο διαγωνισμός όσο και τα σχέδια για την ανακαίνιση του κτιρίου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην περιοχή Σαϊττά-Μονιάτη όπου από το 2015 λειτουργεί ο Πυροσβεστικός Σταθμός εξυπηρετώντας άμεσα και αποτελεσματικά την ευρύτερη περιοχή.

Επόμενος σταθμός η Kοινότητα Πάχνας όπου επιθεωρήθηκε ο Αστυνομικός Σταθμός και ο χώρος στον οποίο προβλέπεται η ανέγερση νέου Πυροσβεστικού Σταθμού, έργο για το οποίο το Υπουργείο έχει ήδη συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του για το 2023 το απαιτούμενο κονδύλι με συνολικό κόστος πέραν των 495.000 ευρώ.

Η κα Υπουργός ευχαρίστησε τον Kοινοτάρχη Πάχνας για τη συνεργασία του με τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ώστε να προχωρήσει και αυτό το έργο.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ο καινούριος Πυροσβεστικός υποσταθμός στις Κυβίδες ο οποίος παραδόθηκε μόλις τον Μάιο του 2022 και εξυπηρετεί μια σημαντική περιοχή μέχρι και τον Άγιο Αμβρόσιο, με συνολικό κόστος ανέγερσης τα 289.000 ευρώ.

Η κα Δράκου σε δηλώσεις της στο περιθώριο της περιοδείας ανέφερε: «Η Κυβέρνηση, μέσα από τα έργα που ολοκληρώνονται αλλά και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, έμπρακτα δείχνει το ενδιαφέρον και την προσήλωσή της στην ανάπτυξη των ορεινών μας περιοχών.

Με το διορισμό και την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται από τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων, τον οποίο και συγχαίρω, περνάμε από τα 'θα' στις πράξεις και τα έργα.

Τελειώνοντας να πω ότι όλα αυτά τα έργα επιτυγχάνονται γιατί υπάρχουν άνθρωποι όπως οι Κοινοτάρχες της περιοχής που αγαπούν, φροντίζουν και προωθούν τις ανάγκες των χωριών μας. Όλοι μαζί φέρνουμε αποτελέσματα και θέλω ιδιαίτερα να συγχαρώ αυτούς τους ανθρώπους».

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Οκτωβρίου 2022 - 20:39

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Δεκεμβρίου
Έξυπνος επίδεσμος παρακολουθεί την πορεία του τραύματος και επιταχύνει την επούλωση
14:44
Για ταλαιπωρία στα αεροδρόμια μέσα στις γιορτές λόγω απεργιών προειδοποιεί η αρμόδια υπουργός στη Βρετανία
14:40
Τέλος εποχής για Λουίς Ενρίκε στην Εθνική Ισπανίας (ανάρτηση)
14:26
ΚΟΠ : Ορισμοί για τα αυριανά παιχνίδια, Ιταλοί στο ντέρμπι Πάφος - ΑΠΟΕΛ
14:14
Πλανητάριο Κύπρου: Αρχές του 2023 ολοκληρώνονται τα έργα στην Ταμασό
14:07
«Το θρυλικό πάρτι σε μια ιστορική στιγμή»
14:03
ΠΟΥ: Θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για παγκόσμια συμφωνία με στόχο την καταπολέμηση των πανδημιών
13:54
ΑΕΛ και 'Αρης σε κοινή εκδήλωση βραβέυσεων, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι
13:43
Συμφωνίες αξίας δισεκατομμυρίων υπέγραψαν Ριάντ και Πεκίνο
13:43
Νέα ιστορική εποχή στον Παναιτωλικό, στα χέρια Αμερικανού επιχειρηματία η ΠΑΕ
13:35
Πέραν των €200 δισ., για πρώτη φορά, οι αμυντικές δαπάνες ΕΕ το 2021, η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση
13:28
Ακρίτας : Τέλος ο Μπαντία, με υπηρεσιακό στο ΓΣΠ με την Ομόνοια
13:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand