Επτά συλλήψεις σε μια βδομάδα στις Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας για υποθέσεις παράνομης παγίδευσης πουλιών

Επτά άτομα συνελήφθησαν από τη Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας για υποθέσεις που αφορούν παράνομη παγίδευση πουλιών, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δίχτυα, συσκευές μίμησης πουλιών και νεκρά πτηνά, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δεκέλειας, Πανίκο Παναγή να κάνει λόγο για «πολιτική μηδενικής ανοχής» σε τέτοιες υποθέσεις.

Σε ανακοίνωση των Βάσεων αναφέρεται ότι «οι προσπάθειες της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων για την καταπολέμηση της παγίδευσης πουλιών συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς, αφού μέσα σε μια εβδομάδα τον Σεπτέμβριο έγιναν επτά συλλήψεις».

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, «η ειδική Ομάδα Κοινοτικής Δράσης (CAT) της αστυνομίας μετέβη στο έδαφος των ανατολικών περιοχών των Βάσεων και σε συνεργασία με μέλη της Επιτροπής κατά της Σφαγής Πτηνών (CABS) στις 14 Σεπτεμβρίου, σε ανοικτό χωράφι στην περιοχή της Πύλας συνέλαβαν ένα άτομο και κατάσχεσαν δίχτυα, συσκευές μίμησης πουλιών και 22 νεκρά άγρια πτηνά».

Προστίθεται ότι «δύο άλλοι άνδρες που προσπάθησαν να διαφύγουν της σύλληψης τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο συνελήφθησαν αργότερα από αστυνομικούς και κατηγορήθηκαν για παράνομη παγίδευση πτηνών».

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας, Πανίκος Παναγή ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών ατόμων και την κατάσχεση εξοπλισμού παγίδευσης πουλιών και υπογραμμίζει για άλλη μια φορά τη σημασία της ομάδας CAT και τη σχέση συνεργασίας της με άλλους οργανισμούς όπως η CABS».

Πρόσθεσε πως «στις 21 Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα από την Ξυλοφάγου, για υπόθεση παγίδευσης πουλιών. Πρόκειται για ακόμα μια επιτυχημένη επιχείρηση της ομάδα μας, αφού θέσαμε το περιβόλι υπό παρακολούθηση και την κατάλληλη στιγμή, προχωρήσαμε σε συλλήψεις και κατασχέσεις».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είπε, «οι αστυνομικοί προέβησαν σε κατάσχεση διχτυών ενώ εντόπισαν 27 άγρια ​​πτηνά, μια συσκευή μίμησης πουλιών με μεγάφωνο, ένα USB stick, τέσσερις σιδερένια κοντάρια και μια μπαταρία αυτοκινήτου».

Ο κ. Παναγή ανέφερε ακόμα ότι «παρά το γεγονός πως η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων μείωσε τα επίπεδα παγίδευσης πουλιών κατά περισσότερο από 90% στις περιοχές της, τα τελευταία χρόνια, εν τούτοις οι προσπάθειες της Δύναμης για την εξάλειψη του προβλήματος δεν θα σταματήσουν και συνεργαζόμενοι με άλλες οργανώσεις όπως το Bird Life Cyprus, το CABS και το RSPB, οι παγιδευτές θα εντοπιστούν και θα διωχθούν».

«Λειτουργούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής για την παγίδευση πουλιών στις περιοχές μας και αυτό δεν θα αλλάξει» είπε.

Θα συνεχίσουμε, σημείωσε «να χρησιμοποιούμε κάθε τεχνολογία που έχουμε στη διάθεση μας και συνεργαζόμενοι με άλλους Οργανισμούς, θα συλλάβουμε και θα διώξουμε τους δράστες αυτού του εγκλήματος σε πλήρη έκταση του νόμου».

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες θα παρουσιαστούν ενώπιον του Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων στη Δεκέλεια τις επόμενες εβδομάδες για να τους απαγγελθούν κατηγορίες σχετικά με τα αδικήματα που διέπραξαν.

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Οκτωβρίου 2022 - 16:05

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

08 Δεκεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου
22:00
Λύπη και αποτροπιασμό για τα επεισόδια έξω από τη Βουλή εξέφρασε η Αννίτα Δημητρίου
21:43
Ικανοποιημένος από την έγκριση του προϋπολογισμού ο Υπουργός Οικονομικών
21:25
Η Βουλή καταδίκασε ομόφωνα την ανακοίνωση Ουστέλ για την Αμμόχωστο
21:11
Εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023 - Ευχαριστίες ΠτΔ προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα
20:57
Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή για τον Γρίβα Διγενή
20:38
Βανδαλισμοί στα γραφεία της ΕΔΕΚ στη Λευκωσία
19:40
Στην Ισπανία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για τη Σύνοδο Κορυφής των EUMed-9
19:12
Φινλανδία: H εξαγωγή όπλων στην Τουρκία θα εξετάζεται κατά περίπτωση
18:47
Ραγδαία αύξηση στους θανάτους παιδιών από στρεπτόκοκκο Α στο Ηνωμένο Βασίλειο
18:24
Στο άνοιγμα ολόκληρης της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου προχωρά το ψευδοκράτος
17:39
Πηλείδου: "Μας ανησυχεί το θέμα της ΑΗΚ, εργαζόμαστε για αποφυγή περικοπών"
17:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand