Τη στήριξη της Λιζ Τρας κατά της τουρκικής κατοχής ζητούν Κύπριοι της Βρετανίας

Τη στήριξη της Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας στον αγώνα για τερματισμό της τουρκικής κατοχής της Κύπρου ζητούν με επιστολή που συνέταξαν με αφορμή την επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας μέλη της παροικιακής οργάνωσης Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων.

Όπως επισημαίνουν, «η Τουρκία με τρόπο επιθετικό απειλεί τα χωρικά ύδατα της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και σχεδιάζει να ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, η οποία πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Στη συνέχεια αναφέρουν πως πιστεύουν ότι ως εγγυήτρια δύναμη το Ηνωμένο Βασίλειο, η θετή πατρίδα τους, θα υποστηρίξει μία δίκαιη, λειτουργική και μόνιμη λύση που θα προνοεί την αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής και θα φέρει ειρήνη σε μία πολύ στρατηγική περιοχή.

«Είναι σημαντικό για το Ηνωμένο Βασίλειο να εναντιωθεί σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να απομακρυνθεί από το εμπόριο, τον τουρισμό και την πώληση όπλων σε έναν δικτάτορα. Η Κύπρος είναι κεντρικής σημασίας για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνεται στην επιστολή.

Οι υπογράφοντες εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων (Δώρος Παρτασίδης, Μαρί Νίκολσμπι, Αντώνης Σαββίδης, Σπύρος Παπαχαραλάμπους, Σπύρος Νεοφύτου) ολοκληρώνουν προτρέποντας την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να αξιοποιήσει την επιρροή της ώστε να δοθεί εκκίνηση σε νέες διαπραγματεύnσεις, που θα βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, «τα οποία έχουν εντελώς αγνοηθεί για τόσο μεγάλο διάστημα».

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι εσείς, ως η νέα μας Πρωθυπουργός, θα υποστηρίξετε μία λειτουργική λύση για μία ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΠΡΟ, ώστε να επέλθει ειρηνη και ευημερία για τις μελλοντικές γενιές για όλους τους Κύπριους», αναφέρεται καταληκτικά στην επιστολή.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Οκτωβρίου 2022 - 08:57

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Δεκεμβρίου
Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού- Ένας μαθητής στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του
15:44
Νέοι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφία. Φθορές στην Αυτοκρατορική Πύλη (Βίντεο)
15:36
Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν ξανά στην Ουκρανία: Οι αρχές προειδοποιούν για νέο κύμα ρωσικής πυραυλικής επίθεσης
15:10
Europol: Σχεδόν 2,5 χιλιάδες διακινητές κεφαλαίων συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια παγκόσμιας εκστρατείας
15:05
Ολοκληρώθηκε η 89η Σύνοδος Γενικών Διευθυντών της ΕBU
15:00
Εθνική Τράπεζα της Ιταλίας: “Κίνδυνος οι μισθοί να μην μπορούν να συμβαδίσουν με το κόστος ζωής”
14:33
Στο στάδιο της ετοιμασίας τα προσχέδια εκθέσεων του ΓΓ ΟΗΕ για αποστολή των καλών του υπηρεσιών στην Κύπρο και ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ
14:30
Αντικρουόμενες πληροφορίες σε σχέση με την κατάργηση της αστυνομίας Ηθών στο Ιράν
13:56
Τουρκία: Η Άγκυρα λέει πως αναμένει και άλλες εκδόσεις καταζητουμένων από τη Σουηδία
13:54
Έπρεπε να απασχολούν οι κακές βαθμολογίες και όχι οι εξετάσεις τετραμήνων λεει ο Πρόδρομος Προδρόμου
13:53
Σε απεργιακό κλοιό η Βρετανία ενόψει Χριστουγέννων
13:44
Οι επιστημονικές εξετάσεις αναμένεται να καταδείξουν τους δράστες της χθεσινής απόπειρας φόνου
13:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand