Απέσυρε την κατάργηση του ανώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος η Λιζ Τρας

Την ακύρωση της κατάργησης του ανώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος του 45% για τα ετήσια εισοδήματα άνω των 150.000 λιρών ανακοίνωσε ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Κουάσι Κουάρτενγκ.

Μόλις χθες η Πρωθυπουργός Λιζ Τρας και ο κ. Κουάρτενγκ υπερασπίζονταν πλήρως το μίνι προϋπολογισμό που περιλάμβανε το αμφιλεγόμενο μέτρο, ωστόσο οδηγήθηκαν σε πλήρη αναστροφή μετά από τη δημόσια διαφωνία που εξέφρασαν κορυφαία στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο πρώην Υπουργός Μάικλ Γκόουβ είχε δηλώσει ότι η μείωση φόρων για τους πλούσιους εν μέσω ανησυχιών για το κόστος διαβίωσης παραπέμπει σε «λανθασμένες αξίες», ενώ ο τέως Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είχε προειδοποιήσει ότι το μέτρο δε θα περνούσε από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στην πρωινή ανακοίνωση ο κ. Κουάρτενγκ ανέφερε πως στόχος της μείωσης φόρων είναι η τόνωση της ανάπτυξης, ωστόσο «είναι σαφές πως η κατάργηση του συντελεστή φόρου του 45% αποσπά την προσοχή από την ευρύτερη αποστολή μας να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

«Αυτό θα επιτρέψει να επικεντρωθούμε στην υλοποίηση των σημαντικών τμημάτων του πακέτου ανάπτυξης», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση ήταν πολιτικά ακόμα πιο δύσκολη για τον κ. Κουάρτενγκ διότι έγινε ενώ είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα το ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ. Ο ίδιος μάλιστα πρόκειται να κάνει τη δική του ομιλία προς τους συνέδρους το απόγευμα, με πολιτικούς σχολιαστές να εκτιμούν ότι ίσως σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών «παίζει» το πολιτικό του μέλλον.

Το ίδιο επισφαλής θεωρείται και η θέση της Λιζ Τρας, η οποία θα μιλήσει στο συνέδριο αργότερα μέσα στην εβδομάδα. 

Ήδη η κατάργηση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας χαιρετίστηκε από εσωκομματικούς της επικριτές, αλλά εκλαμβάνεται ως ένδειξη πολιτικής αδυναμίας, όπως έσπευσαν να επισημάνουν Βρετανοί πολιτικοί συντάκτες,

Σε μια πρώτη αντίδραση από την αντιπολίτευση, στέλεχος των Εργατικών δήλωσε στο Sky News ότι «οι Τόρις έχουν καταστρέψει την οικονομική τους αξιοπιστία και ως αποτέλεσμα έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2022 - 11:01

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.