Παρουσίαση του βιβλίου του Λεόντιου Ιεροδιακόνου με τίτλο "Μοιραία Ηγεσία (1948-2021): Ο Μακάριος και συνεχιστές"

O πρώην Υπουργός και βουλευτής του ΔΗΣΥ, Λεόντιος Ιεροδιακόνου, παρουσίασε το νέο βιβλίο του με τίτλο "Μοιραία Ηγεσία 1948-2021: Ο Μακάριος και συνεχιστές".

Στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΚΥΠΕ, Ιωσήφ Ιωσήφ, ανέφερε στο εναρκτήριο καλωσόρισμά του ότι το βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί με επιτυχία στα βιβλιοπωλεία, καταπιάνεται με τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν το εθνικό θέμα, τα τελευταία 73 χρόνια και επισημαίνει λάθη, παραλείψεις και αδυναμίες, που επέδειξε η ελληνοκυπριακή πλευρά στην πολιτική και στους προσανατολισμούς της, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σήμερα σε αυτή τη δεινή θέση.

thumbnail_312438452_5184292235008383_6807857790351531431_n.jpg

Ο κύριος Ιεροδιακόνου μίλησε για την έρευνα που διενήργησε, τα στοιχεία που εντόπισε και τις διαπιστώσεις που έκανε γι' αυτήν την μακρά περίοδο για το Κυπριακό.

Όπως είπε, μελετώντας τη διαδρομή του Κυπριακού από το τέλος της δεκαετίας του '40, κατά τη διάρκεια αυτής του '50 και μέχρι σήμερα, διαπίστωσε ότι τα πιο σοβαρά σφάλματα, άρα και η πιο σοβαρή ζημιά, έγιναν στα αρχικά στάδια διεθνοποίησης του εθνικού προβλήματος.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Ιεροδιακόνου είπε ότι το πρόσωπο, το οποίο διαδραμάτισε τον κύριο καθοριστικό ρόλο στην προώθηση, στην εξέλιξη και στη διαμόρφωση του Κυπριακού ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι ο Μακάριος ήταν για σχεδόν 30 χρόνια ο πνευματικός και πολιτικός ηγέτης των Ελληνοκυπρίων, χαρισματικός και πολύ καλός ρήτορας και ο μόνος που εκλεγόταν πάνω σε παγκύπρια βάση.

Σε άλλο σημείο της ανάλυσης του βιβλίου του, ο κύριος Ιεροδιακόνου τόνισε ότι στην πολιτική δεν είναι αρκετό να έχεις δίκαιο και πρόσθεσε ότι πρέπει να διαθέτεις και τα μέσα για να το διεκδικήσεις.



Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτωβρίου 2022 - 15:03

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.