Τεχνικά δυνατό να αποκατασταθεί ο Nord Stream δηλώνει ο Ρώσος αναπληρωτής Πρωθυπουργός

Ο Ρώσος αναπληρωτής Πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι είναι τεχνικά δυνατό να αποκατασταθεί η υποδομή των αγωγών του Nord Stream, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Δεν υπήρξαν ποτέ τέτοια περιστατικά. Φυσικά υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες αποκατάστασης των υποδομών, χρειάζεται χρόνος και κατάλληλα κονδύλια. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν οι κατάλληλες δυνατότητες», είπε.

Στο μεταξύ η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από τη Nord Stream AG ότι είχε επιτευχθεί σταθερή πίεση στον κατεστραμμένο αγωγό Nord Stream 1 και ότι αυτό δείχνει ότι η εκροή φυσικού αερίου από τις τελευταίες διαρροές έχει τώρα σταματήσει.

Συνολικά τέσσερις διαρροές εντοπίστηκαν στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα κοντά στη Δανία και τη Σουηδία, την περασμένη εβδομάδα.

Κανένας από τους αγωγούς δεν ήταν σε χρήση τη στιγμή των ύποπτων εκρήξεων, αλλά ήταν γεμάτοι με αέριο που εκτοξεύεται προς την επιφάνεια της Βαλτικής Θάλασσας από τη Δευτέρα.

Χθες ανακοινώθηκε ότι το φυσικό αέριο δεν ρέει πλέον από τον αγωγό Nord Stream 2.

Σ.Ο

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Οκτωβρίου 2022 - 19:43

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.