Οριστικοποιήθηκε η λίστα ψηφοφόρων ενόψει «εκλογών» στα κατεχόμενα, 203.792 άτομα στις κάλπες στις 23 Ιανουαρίου

Οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα σήμερα ο κατάλογος με τους ψηφοφόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου στις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» σε δύο εβδομάδες, την 23η Ιανουαρίου. Πρόκειται για 203.792 άτομα. Οι κάλπες θα λειτουργήσουν την μεθεπόμενη Κυριακή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», από τις 6.00μμ που θα κλείσουν οι κάλπες και μέχρι τις 7.00μμ, για μία ώρα, απαγορεύεται η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων. Υπενθυμίζεται ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν τρεις επιλογές ψήφου, σφραγίδα, σφραγίδα και επιλογή, μεικτή ψήφος (ΣΣ: οριζόντια ψηφοφορία).

Πρώτα θα καταμετρηθούν οι ψήφοι των κομμάτων και μετά των υποψηφίων. Είναι η δεύτερη φορά που οι «βουλευτικές» διεξάγονται με τροποποίηση του «περί εκλογών νόμου» και με μια μακρά λίστα, από την οποία ο ψηφοφόρος επιλέγει τον υποψήφιο που επιθυμεί όχι μόνο από την δική του «επαρχία». Αυτός ήταν και ο λόγος που τις προηγούμενες «βουλευτικές» τον Ιανουάριο του 2018, η καταμέτρηση είχε καθυστερήσει να ολοκληρωθεί και οι άκυρες ψήφοι έφτασαν το 11,1%.

Η «πρόεδρος» του «συμβουλίου» Ναρίν Φερντί Σιεφίκ ξεκαθάρισε ότι όσοι νοσούν με κορoνοϊό δεν θα προσέλθουν στις κάλπες. Τα υγειονομικά μέτρα με τα οποία η ψηφοφορία θα διεξαχθεί δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί, πρόσθεσε, θα αναμένουν και τις αποφάσεις της «ανώτατης επιτροπής λοιμωδών νοσημάτων» του «υπουργείου υγείας».

Συνολικά στις 6 «επαρχίες» στα κατεχόμενα θα στηθούν 763 κάλπες και θα χρειαστεί να εργαστούν 2289 άτομα. Δυσκολεύτηκαν, ανέφερε, η κ. Σιεφίκ, να βρουν και τα άτομα που θα στελεχώσουν τα εκλογικά κέντρα.

Οι κάλπες κατανέμονται ως εξής: Λευκωσία 231, Αμμόχωστο 196, Κερύνεια 164, Μόρφου 55, Τρίκωμο 87 και Λεύκα 30.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιανουαρίου 2022 - 16:45

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.