Νέο αρχειακό υλικό της οικογένειας Κακογιάννη-Σουλιώτη στο Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο

Με επιπλέον υλικό από το αρχείο της οικογένειας Κακογιάννη και Σουλιώτη εμπλουτίστηκε το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο και Κέντρο Μελετών Λεμεσού.

Η παράδοση του νέου υλικού έγινε την περασμένη Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021, από τη θυγατέρα του Δημήτρη και Στέλλας Σουλιώτη, Αλεξία Σουλιώτη, που έφτασε από το Λονδίνο, όπου ζει μόνιμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κ.Σουλιώτη παρέδωσε στο Ιστορικό Αρχείο Λεμεσού επιπλέον υλικό του Sir Παναγιώτη Κακογιάννη, Μιχάλη Κακογιάννη και Γιαννούλας Κακογιάννη, πέρα από αυτό του πατέρα της, Δημήτρη Σουλιώτη, που δώρισε ήδη, υπογράφοντας το σχετικό Πρωτόκολλο Δωρεάς.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου – Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού, ευχαρίστησε την κ. Σουλιώτη και εξέφρασε την ευαρέσκειά του που το Αρχείο της πόλης εμπλουτίστηκε με ένα τόσο σημαντικό υλικό.

Τα αρχεία θα είναι στη διάθεση των ερευνητών αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η καταλογογράφηση τους και σύντομα το υλικό που αφορά «στο μεγάλο τέκνο της πόλης μας, Μιχάλη Κακογιάννη θα εκτεθεί σε ειδική προθήκη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Επίσκεψη Τσαβούσογλου στο Ισραήλ. Στο επίκεντρο η επανατοποθέτηση Τούρκου πρέσβη στο Τελ Αβίβ
08:34
Καναδάς: Οκτώ νεκροί, 300.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας
08:11
Συνάντηση ΥΠΕΞ με Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο για παρεμβάσεις στο Βαρώσι
07:52
Για πρώτη φορά, οι ξεριζωμένοι ξεπερνούν τα 100 εκατ. παγκοσμίως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ
07:34
Α. Μπουρλά: Υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου (Βίντεο)
07:15
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης. Επί τάπητος: ουκρανικό, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.
06:54
Ετοιμότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, εκφράζει η Ρωσία. Διαβουλεύεις μόνο μετά την ανακατάληψη εδαφών ​απαντά ο Ζελένσκι
06:37
Τέσσερα κέντρα κρίσης συστήνει η Δημοκρατία για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
06:16
Σε συναγερμό θέτει την Ευρώπη η ευλογιά των πιθήκων. Σύσταση από τον ECDC για εμβολιασμό. Καραντίνα 3 εβδομάδων για όσους νοσήσουν στο Βέλγιο (Βίντεο)
06:01
Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα κάνει η Κύπρος. Νέες, μικρές χαλαρώσεις τίθενται σήμερα σε εφαρμογή.
05:44
22 Μαΐου
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μάκι Σαλ θα επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία - Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG
21:38
Στον αντιπυρικό σχεδιασμό για ανίχνευση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣ
21:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand