Υπό 8ήμερη κράτηση 28χρονος για 22 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

Κοντά στην εξιχνίαση 22 υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, που διαπράχθηκαν στην Πάφο, το τελευταίο δίμηνο, φαίνεται να βρίσκεται η Αστυνομία, μετά τη χθεσινή σύλληψη 28χρονου κατοίκου Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, ο 28χρονος καταζητείτο από την Αστυνομία, αφού εναντίον του εκκρεμούσαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, σχετικά με 22 υποθέσεις διαρρήξεων κτιρίων και κλοπών, που διαπράχθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022 στην Πάφο. Μετά τη σύλληψή του, ο 28χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Η σύλληψη του 28χρονου ήταν επεισοδιακή, αφού προηγήθηκε καταδίωξή του στους δρόμους της Πάφου. Συγκεκριμένα, γύρω στις 6.35πμ την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εντοπισμού του, ο 28χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο σε δρόμο της Πάφου. Μέλη της Αστυνομίας του έκαναν σήμα ώστε να σταματήσει για έλεγχο, ωστόσο αυτός φέρεται να ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα του 28χρονου, ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει, οδηγούσε επικίνδυνα και υπέπεσε σε σωρεία τροχαίων παραβάσεων. Σε κάποιο σημείο της οδού Πάφου Χρυσάνθου, ο 28χρονος φέρεται να απώλεσε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει σε ηλεκτρικό πάσσαλο και να ακινητοποιηθεί.

Ακολούθως τα μέλη της Αστυνομίας συνέλαβαν τον 28χρονο, δυνάμει των δικαστικών ενταλμάτων που εκκρεμούσαν εναντίον του. Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητό του, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης ενός γραμμαρίου και ποσότητα μεθαμφεταμίνης βάρους τριών γραμμαρίων, καθώς και μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών εργαλείων, διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών όπλων.

Έρευνα διενεργήθηκε και στην οικία του 28χρονου, μετά τη σύλληψή του, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών και άλλων εργαλείων, κινητά τηλέφωνα και επιθετικά όπλα.

Το ΤΑΕ Πάφου, η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου) και η Τροχαία Πάφου συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτή είναι η δεύτερη φορά την τελευταία εβδομάδα, όπου η σύλληψη προσώπων, οδηγεί τους ανακριτές κοντά στην εξιχνίαση μεγάλου αριθμού υποθέσεων, που διαπράχθηκαν στην πόλη και την επαρχία Πάφου.

Υπενθυμίζεται ότι την 21η Ιανουαρίου 2022, είχαν συλληφθεί δύο πρόσωπα, ηλικίας 33 και 29 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών και παράνομης κατοχής περιουσίας. Στην οικία τους, μετά από έρευνα εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, συλλεκτικά νομίσματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρικά εργαλεία, κυνηγετικά φυσίγγια και μία χειροβομβίδα.

Ο 33χρονος και η 29χρονη τελούν ήδη υπό κράτηση, δυνάμει σχετικού διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Εναντίον τους διερευνώνται συνολικά 18 υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών και κλοπών αυτοκινήτων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πόλη και επαρχία της Πάφου.

Σε κάποιες από τις πιο πάνω υποθέσεις φέρεται να εμπλέκεται και 31χρονος κάτοικος Πάφου, ο οποίος είχε συλληφθεί επίσης την 21η Ιανουαρίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης κατοχής περιουσίας, διαρρηκτικών εργαλείων και ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών της Αστυνομίας, για εντοπισμό και σύλληψη του 28χρονου, εντοπίστηκε και ερευνήθηκε το όχημα του 31χρονου. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μικρή ποσότητα ναρκωτικών, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, δύο μαχαίρια και ένα ρόπαλο.

Εντοπίστηκε επίσης και κατασχέθηκε αριθμός αντικειμένων αξίας όπως ρολόγια, γυαλιά ηλίου, πέννες, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρικά εργαλεία και χρηματικό ποσό, τα οποία πιστεύεται ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουαρίου 2022 - 14:28

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.