Σε 35 ανήλθαν οι καταγγελίες για παραβίαση μέτρων COVID μετά από 2.140 ελέγχους

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Παρασκευής μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 2.140 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, προέκυψαν 19 καταγγελίες πολιτών και 16 καταγγελίες που αφορούν σε υποστατικά.

Όσον αφορά τους ελέγχους ανά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 574 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 12 καταγγελίες πολιτών και 11 υποστατικών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 189 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες πολιτών και 3 υποστατικών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 492 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει κάποια καταγγελία, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 155 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε μια καταγγελία πολίτη και 2 υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 432 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει κάποια καταγγελία, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 171 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 2  καταγγελίες πολιτών.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 124 ελέγχους, χωρίς να προκύψει κάποια καταγγελία. Από τους 2.140 ελέγχους, οι 3 αφορούσαν την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, χωρίς να προκύψει κάποια καταγγελία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας. Σε άλλη ερώτηση αναφορικά με τις καταγγελίες σε υποστατικά, είπε ότι στην πλειονότητα τους αφορούσαν υπεύθυνους ή υπάλληλους ή θαμώνες που δεν είχαν στην κατοχή τους safepass και ένα υποστατικό που είχε υπεράριθμους πελάτες.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουαρίου 2022 - 09:20

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Μαΐου
Τέξας: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το μακελειό. Επί 45 λεπτά πυροβολούσε ο δράστης. Γονείς αποχαιρετούν τα νεκρά παιδιά τους (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
16:00
Με αυξημένο προϋπολογισμό και με αυξημένες επιχορηγήσεις κατά 50% τα νέα σχέδια χορηγιών για φωτοβολταϊκά και θερμομόνωση (ΒΙΝΤΕΟ)
15:38
Οξεία ηπατίτιδα: Δύο νέα πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα σε παιδιά 2 και 5 ετών
15:15
Πυρά ΑΚΕΛ κατά Αβέρωφ, ότι παρουσίασε το πρόγραμμα του για την πράσινη μετάβαση με καθυστέρηση χρόνων
15:05
Το ρούβλι σε υψηλό 4 ετών έναντι δολαρίου καθώς λήγει η άδεια πληρωμής ρωσικού χρέους
14:51
Διακριτικές ενέργειες και επικοινωνία με διοικήσεις τραπεζών και τραπεζοϋπαλλήλους, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:50
Περιστατικό λέπρας στην Ελλάδα. Σε καλή κατάσταση η ασθενής. Τι λέει ο ΕΟΔΥ για τη νόσο Hansen. Συμπτώματα και αντιμετώπιση
14:30
Πολύ κατώτερα των προσδοκιών της Άγκυρας αποδείχθηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσαβούσογλου - Λαπίντ
14:14
Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Κάνει λάθος αν νομίζει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδας
13:51
Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων λέει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και αναμένει αποτελέσματα από ΕΠΑ
13:47
Ελληνική Τράπεζα: Λυπηρή και απογοητευτική η απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα
13:16
Λευκωσία: Καταγγελία-σοκ για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση μαθήτριας σε ώρα λειτουργίας του σχολείου (ΒΙΝΤΕΟ)
13:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand