Ιταλία: Ασυνεννοησία για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας

Οι μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη των ψηφοφοριών για την εκλογή του νέου Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας, συνεχίζουν να μην μπορούν να υποδείξουν έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής. Η επόμενη ψηφοφορία, η πέμπτη κατά σειρά, θα αρχίσει στις 11 (ώρα Ιταλίας, 12:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις, η κεντροδεξιά συμμαχία πρόκειται να ψηφίσει ένα από τα ονόματα που υπέδειξε τις περασμένες ημέρες. Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, το επικρατέστερο σενάριο είναι η Φόρτσα Ιτάλια, η Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας, να ψηφίσουν σήμερα τη νυν πρόεδρο της Γερουσίας Ελιζαμπέτα Καζελάτι, ενώ υπάρχουν ελπίδες ότι η υποψηφιότητά της θα μπορούσε να υποστηριχτεί και από ένα μέρος των πρώην μελών του κινήματος Πέντε Αστέρων.

Η κεντροαριστερά, από την μεριά της, προσανατολίζεται προς την αποχή ή και την μη συμμετοχή των βουλευτών και γερουσιαστών της στην ψηφοφορία. «Διερωτώμαι αν έκανα καλά που έως τώρα εμπιστεύθηκα την κεντροδεξιά. Πιστεύω ότι προσπαθούν να μας διασπάσουν», τόνισε ο Ενρίκο Λέτα, γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Ματέο Ρέντσι, τέλος, πρώην πρωθυπυοργός και επικεφαλής του μικρού κεντρώου κόμματος Ζωντανή Ιταλία, δήλωσε ότι δεδομένων των μέχρι τώρα εξελίξεων, "δεν αποκλείει, πλέον, την δυνατότητα επανεκλογής του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα για μια δεύτερη θητεία».

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουαρίου 2022 - 11:50

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Α. Μπουρλά: Υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα για την αντιμετώπισή της πανδημίας, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου (Βίντεο)
07:15
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης. Επί τάπητος: ουκρανικό, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.
06:54
Ετοιμότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, εκφράζει η Ρωσία. Διαβουλεύεις μόνο μετά την ανακατάληψη εδαφών ​απαντά ο Ζελένσκι
06:37
Τέσσερα κέντρα κρίσης συστήνει η Δημοκρατία για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
06:16
Σε συναγερμό θέτει εκ νέου την Ευρώπη η ευλογιά των πιθήκων. Σύσταση από τον ECDC για εμβολιασμό των στενών επαφών
06:01
Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα κάνει η Κύπρος. Νέες, μικρές χαλαρώσεις τίθενται σήμερα σε εφαρμογή.
05:44
22 Μαΐου
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μάκι Σαλ θα επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία - Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG
21:38
Στον αντιπυρικό σχεδιασμό για ανίχνευση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣ
21:12
Αυστρία-ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Βιέννη
20:57
Ουκρανία: Ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος του Ενερχοντάρ τραυματίστηκε σε έκρηξη
20:46
Τερματίσθηκε η κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ. Επέστρεψε στη συμπολίτευση η βουλευτής που παραιτήθηκε προχθές
20:12
Δολοφονία ανώτατου στελέχους των Φρουρών της Επανάστασης στο κέντρο της Τεχεράνης
19:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand