Η Μόσχα διευρύνει τον κατάλογο των αξιωματούχων της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία σε περισσότερους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε απάντηση για τους περιορισμούς που επέβαλαν οι Βρυξέλλες στη Μόσχα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει πόσα άτομα έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο αυτό, ή τα ονόματα τους.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται ότι η Ρωσία είχε προειδοποιήσει την ΕΕ να μην επιβάλει μονομερείς περιορισμούς σε βάρος της Ρωσίας και πως η Μόσχα δήλωνε ανοιχτά ότι διατηρεί το δικαίωμα να δώσει τις δικές της απαντήσεις.

"Η ρωσική πλευρά με γνώμονα την αρχή της αμοιβαιότητας και της ισοτιμίας, αποφάσισε να διευρύνει τον κατάλογο των εκπροσώπων των χωρών -μελών και θεσμών της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας" αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η απαγόρευση εισόδου θα αφορά διευθυντικά στελέχη ευρωπαϊκών Ιδιωτικών Στρατιωτικών Εταιρειών (PMC- Privet Military Company) και κυβερνητικούς αξιωματούχους που ευθύνονται προσωπικά για την αντιρωσική τους πολιτική. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι "στον κατάλογο περιλαμβάνονται επικεφαλής ευρωπαϊκών PMC που δραστηριοποιούνται σε διάφορες περιοχές του κόσμου, καθώς και εκπρόσωποι των υπηρεσιών ασφαλείας, των νομοθετικών και εκτελεστικών αρχών πολλών κρατών μελών της ΕΕ, οι οποίοι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για την προώθηση αντιρωσικών πολιτικών και την `επιβολή` μέτρων που παραβιάζουν τα νόμιμα δικαιώματα των ρωσόφωνων κατοίκων και των μέσων ενημέρωσης".

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο σχετικά με την απόφαση αυτή.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουαρίου 2022 - 21:27

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.