Δύο νέες πλατφόρμες υποβολής στοιχείων στρατευσίμων και αιτήσεων πρόσληψης ΣΥΟΠ από το ΥΠΑΜ

Δύο νέες ηλεκτρονικές πλατφόρμες για τη δήλωση των στοιχείων των στρατευσίμων,που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων πρόσληψης Συμβασιούχων Οπλιτών τίθενται σε εφαρμογή, όπως ανακοίνωσε σε σημερινή διάσκεψη Τύπου ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, η νέα πλατφόρμα του Υπουργείου για τη συμπλήρωση των στοιχείων των 16χρονων θα τεθεί σε λειτουργία από την ερχόμενη Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, δίνοντας τη δυνατότητα σε «όσους άρρενες έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος να υποβάλουν εντός δύο μηνών με ευκολία τα στοιχεία τους ηλεκτρονικά χωρίς οποιαδήποτε ταλαιπωρία», ενώ συμπλήρωσε πως «σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία είναι υποχρεωτική για όλους τους άρρενες νέους που συμπληρώνουν το 16ο έτος της ηλικίας τους», τονίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δε θέλω να σχηματιστεί η εντύπωση πως εάν κάποιος δεν συμπληρώσει την πλατφόρμα δεν θα κληθεί για στράτευση».

Σχετικά με τη δεύτερη πλατφόρμα, ο κ. Πετρίδης ανέφερε πως αφορά στην «πλήρη ψηφιοποίηση της υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη στον πετυχημένο θεσμό των ΣΥΟΠ», προσθέτοντας πως «οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν από το σπίτι και τον υπολογιστή τους ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, απλοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό την εκδήλωση ενδιαφέροντος για να προσληφθούν ως ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά».

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε την τεχνολογική αναβάθμιση «μονόδρομο» και ανέφερε πως, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της καθημερινής λειτουργίας του Υπουργείου, «έχει ήδη αρχίσει η παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς το ευρύ κοινό και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Υπουργείου, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική κατάταξη, ο εντοπισμός εφέδρων και η εξυπηρέτηση πολιτών από τα ΚΕΠ».

Αναφέρθηκε και σε παραδείγματα ψηφιοποιημένων υπηρεσιών, όπως η εδώ και δύο χρόνια ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής των στοιχείων για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων και η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διασύνδεσης Υπουργείου Άμυνας και Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, η οποία, σύμφωνα με τον Υπουργό, εφαρμόζεται από προχθές στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και τα οδοφράγματα. «Τις δύο πρώτες ημέρες είχαν επιδοθεί 119 φύλλα ατομικής πρόσκλησης, ένας άκρως ικανοποιητικός αριθμός», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας ο κ. Πετρίδης ευχαρίστησε το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας, όπως και το Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, για την συνεργασία τους ως προς την υλοποίηση των εν λόγω στόχων.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουαρίου 2022 - 14:47

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Ο Ερντογάν δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας
21:20
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επιδιώκει μια στενή στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ
20:29
Μακρόν: Όρισε την Ελιζαμπέτ Μπορν πρώτη πρωθυπουργό της δεύτερης θητείας του
20:04
Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στη Β. Ιρλανδία παρά την επίσκεψη Τζόνσον
20:00
Μεγάλο αριθμό σκυλιών σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης εντόπισε η Αστυνομία στη Λεμεσό
19:38
Ρωσικό ΥΠΑΜ: Εκεχειρία στο Αζοφστάλ για να απομακρυνθούν οι τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες
19:16
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά σε περιοχή της κοινότητας Αναρίτας
18:51
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (βίντεο)
18:32
Ουκρανία: Αποθήκη με ποσότητες νιτρικής αμμωνίας χτυπήθηκε από ρωσική οβίδα
18:25
Συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
17:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand