Δώδεκα σχέδια επιχορηγήσεων από το Υφυπουργείο Τουρισμού

Το Υφυπουργείο Τουρισμού παρουσίασε σήμερα 12 Σχέδια Επιχορηγήσεων που σκοπό έχουν να καταστήσουν την Κύπρο ανάμεσα στις 30 πιο εξελιγμένες τουριστικά χώρες του κόσμου με το να βοηθηθούν τοπικές αρχές, οργανισμοί και επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες.

Με τα 12 αυτά σχέδια, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, «μπαίνει πλέον για τα καλά  το νερό στο αυλάκι για μια Κύπρο τουριστικά καλύτερη από αυτήν που ξέραμε τα τελευταία χρόνια, μια Κύπρο που ελπίζουμε ότι στο βάθος δεκαετίας θα κατατάσσεται ανάμεσα στις 30 πιο εξελιγμένες τουριστικά χώρες του πλανήτη.»

Σε μία διαδικτυακή βιντεοσκοπημένη παρουσίαση, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι επεξεργάζονταν για πολλούς μήνες αυτά τα Σχέδια, εν μέσω πανδημίας, με όραμα του Υφυπουργείου του να είναι δίπλα σε όσους μπορούν να επωφεληθούν από όλη αυτή τη δουλειά, που όπως είπε, έγινε «καλή τη πίστει».

«Έχουμε επισκεφτεί σχεδόν 300 κοινότητες και δήμους σε όλη την Κύπρο και πιστεύουμε ότι αυτά τα σχέδια όχι μόνο είναι στοχευμένα και εύκολα στη χρήση, αλλά επίσης και σχέδια που συμπεριλαμβάνουν όλες τις επιχειρήσεις που θα ενδιαφερθούν,» είπε.

Τα Σχέδια αυτά στοχεύουν στους πέντε πυλώνες της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού, πρόσθεσε, που είναι να καταστεί η Κύπρος ολόχρονος τουριστικός προορισμός, αλλά και ποιοτικότερος, ψηφιακά έξυπνος, που σέβεται το περιβάλλον και όπου ολόκληρος ο πληθυσμός να μπορεί να ωφεληθεί από όσα έχει να προσφέρει ο τουρισμός.

«Άρα σε αυτό το πλαίσιο και με αυτή τη στόχευση κινούμαστε προς την κατεύθυνση όλοι μαζί με τα Σχέδια αυτά,» είπε. Τόνισε ότι τα Σχέδια δεν είναι μόνο για τις παραδοσιακά τουριστικές περιοχές όπως οι παραλιακές, αλλά αφορά και ορεινές, ακριτικές περιοχές, και της υπαίθρου. Αφορούν επίσης ειδικές μορφές τουρισμού, είπε, «που είναι πολύ σημαντικές για εμάς και ένα μεγάλο στοίχημα ώστε να μπορέσουμε σε αυτή τη χώρα να φτάσουμε μέσα στα επόμενα χρόνια, όσο και να χρειαστεί, να αποκαλούμε τη χώρα μας έναν πραγματικά ολόχρονο τουρισμό».

Βασικοί στόχοι των Σχεδίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η αναβάθμιση ή/και δημιουργία των υποδομών που αφορούν στις ειδικές μορφές τουρισμού, η προσέλκυση επισκεπτών - Κύπριων και ξένων - στις περιοχές της υπαίθρου, των ορεινών και ακριτικών περιοχών, η στήριξη των επιχειρήσεων / προσώπων που δραστηριοποιούνται στη χειροτεχνία και την οινογαστρονομία και η προβολή και ανάδειξη της κυπριακής χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας ως μέρος της αυθεντικότητας του προορισμού.

Τα Σχέδια αφορούν επιχορηγήσεις για ενθάρρυνση έργων για την ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση των παραλιών (2020 - 2022), εκδηλώσεων που αφορούν οινογαστρονομία και τοπικά προϊόντα μέσω προγράμματος ενίσχυσης (DE MINIMIS), διοργάνωση διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων στην Κύπρο (DE MINIMIS), για ξένες αθλητικές ομάδες, ομίλους, συνδέσμους, και ομοσπονδίες για προπόνηση και προετοιμασία στην Κύπρο (DE MINIMIS) και για την πιστοποίηση παροχέων υπηρεσιών καταδύσεων αναψυχής στην Κύπρο (2021 – 2022).

Αφορούν επίσης επιχορήγηση για τη διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης για τις ειδικές μορφές τουρισμού στην Κύπρο, για τη δημιουργία, αναβάθμιση υποδομών / εγκαταστάσεων με στόχο την αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος που αφορά στις ειδικές μορφές τουρισμού, για την οργάνωση συνεδρίων / συναντήσεων στην Κύπρο, και για την οργάνωση ταξιδίων / κινήτρων στην Κύπρο.

Προσφέρονται επίσης επιχορηγήσεις για τη ψηφιακή μετάβαση των παροχέων ειδικών μορφών τουρισμού, αλλά και για τη φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων στην Κύπρο (DE MINIMIS).

Το Υφυπουργείο προσφέρει και επιχορήγηση επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας μέσω του Προγράμματος Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας (DE MINIMIS). Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, δεν υπάρχει δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων για αυτό το Σχέδιο στο παρόν στάδιο αφού το κονδύλι έχει καλυφθεί με αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο τέλος του 2021, αλλά σε περίπτωση που υπάρξουν επιπρόσθετες πιστώσεις, το Υφυπουργείο θα προβεί σε ανακοίνωση.

Η παρουσίαση, με όλες τις πληροφορίες για τα Σχέδια είναι διαθέσιμη στο https://www.facebook.com/dmtcyprus/videos/235808442077878/

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιανουαρίου 2022 - 14:40

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Μαΐου
Οξεία ηπατίτιδα: Δύο νέα πιθανά κρούσματα στην Ελλάδα σε παιδιά 2 και 5 ετών
15:15
Πυρά ΑΚΕΛ κατά Αβέρωφ, ότι παρουσίασε το πρόγραμμα του για την πράσινη μετάβαση με καθυστέρηση χρόνων
15:05
Το ρούβλι σε υψηλό 4 ετών έναντι δολαρίου καθώς λήγει η άδεια πληρωμής ρωσικού χρέους
14:51
Διακριτικές ενέργειες και επικοινωνία με διοικήσεις τραπεζών και τραπεζοϋπαλλήλους, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:50
Περιστατικό λέπρας στην Ελλάδα. Σε καλή κατάσταση η ασθενής. Τι λέει ο ΕΟΔΥ για τη νόσο Hansen. Συμπτώματα και αντιμετώπιση
14:30
Πολύ κατώτερα των προσδοκιών της Άγκυρας αποδείχθηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης Τσαβούσογλου - Λαπίντ
14:14
Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Κάνει λάθος αν νομίζει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία της Ελλάδας
13:51
Ο Σύνδεσμος Τυροκόμων λέει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και αναμένει αποτελέσματα από ΕΠΑ
13:47
Ελληνική Τράπεζα: Λυπηρή και απογοητευτική η απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε απεργιακά μέτρα
13:16
Λευκωσία: Καταγγελία-σοκ για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση μαθήτριας σε ώρα λειτουργίας του σχολείου (ΒΙΝΤΕΟ)
13:11
Σε έλλειψη «ενότητας» στη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρεται ο Ζελένσκι στο Νταβός
12:39
Υπό εξέταση η αναστολή της υποχρέωσης χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους
12:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand