Τέλη Φεβρουαρίου οδηγούνται στην Ολομέλεια τα νομοσχέδια για την τοπική αυτοδιοίκηση

Οριστικά στις 24 Φεβρουαρίου οδηγούνται στην Ολομέλεια τα πολύκροτα νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ύστερα από 11 χρόνια συζητήσεων αντιπαραθέσεων.

Η Επιτροπή Εσωτερικών ολοκλήρωσε την κατ’ άρθρον συζήτηση των νομοσχεδίων και άφησε εκτός τα δύο επίμαχα ζητήματα για τις συνενώσεις, δηλαδή τον αριθμό των νέων δήμων και τα δημοψηφίσματα. Θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρία την ερχόμενη Δεύτερα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού δήλωσε ότι ομαδοποιήθηκαν πολλές τροπολογίες, αλλά οι τελικές προτάσεις των κομμάτων θα συζητηθούν στην Ολομέλεια και θα ληφθούν τελικές αποφάσεις. Το ΑΚΕΛ προτείνει 20 δήμους και την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Σύκας δήλωσε ότι στηρίζουν το κυβερνητικό νομοσχέδιο για 17 δήμους χωρίς να είναι δογματική. Τάσσονται κατά των δημοψηφισμάτων, εκτιμώντας ότι αποτελεί τουμπάρισμα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα λάβουν αποφάσεις για τους αριθμούς των δήμων και τα δημοψηφίσματα.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Μαρίνος Μουσιούττας δήλωσε ότι προτείνουν 14 Δήμους και τάσσονται κατά των δημοψηφισμάτων.

Η βουλευτής των Οικολόγων Αλεξάνδρα Ατταλίδου δήλωσε ότι ζητούν την δημιουργία Δήμου Ακάμα, ενώ για τον αριθμό των δήμων θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

συντάκτης: Παναγιώτης Καπαρής

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.