Χωρίς υποχρεωτικούς περιορισμούς κατά Covid από σήμερα η Αγγλία

Δεν ισχύουν από σήμερα στην Αγγλία τα μέτρα του λεγόμενου Σχεδίου Β που είχε επιβληθεί το Δεκέμβριο για την ανάσχεση εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.


Η κυβέρνηση ορίζει ότι στο εξής δεν είναι πουθενά υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αν και συνεχίζει να συνιστάται σε στεγασμένους χώρους και χώρους με συνωστισμό.

Υποχρεωτική παραμένει παρόλα αυτά η μάσκα στα μέσα συγκοινωνίας του Λονδίνου κατόπιν απόφαση του δημάρχου της βρετανικής πρωτεύουσας. Επίσης, επιχειρήσεις όπως οι αλυσίδες σουπερμάρκετ Sainsbury’s και Waitrose συνεχίζουν να ζητούν από τους πελάτες τους να έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους.

Το Υπουργείο Παιδείας, εξάλλου, δεν συστήνει πλέον τη χρήση μάσκας από μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων.

Επίσης, παύει να συνιστά υποχρέωση η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ αντιγόνου για είσοδο σε εκδηλώσεις με πολύ κόσμο, όπως στα νυχτερινά κλαμπ. Οι επιχειρήσεις διατηρούν πάντως το δικαίωμα να ζητούν υγειονομικό πάσο αν το επιθυμούν.


Όπως ανακοινώθηκε, εξάλλου, από την ερχόμενη Δευτέρα αίρονται τα όρια στον αριθμό των επισκεπτών σε οίκους ευγηρίας, ενώ για τους φιλοξενούμενους που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό η περίοδος απομόνωσης θα μειωθεί από 14 σε 10 ημέρες.


Ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ δήλωσε ότι η άρση των μέτρων καθίσταται δυνατή λόγω των εμβολίων, των μαζικών διαγνωστικών τεστ και των αντιικών φαρμάκων που παρέχουν στη χώρα «μία από τις πιο δυνατές άμυνες στην Ευρώπη».


Πρόσθεσε πως «καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με την Covid, χρειάζεται να καταλάβουμε ότι αυτός ο ιός δεν φεύγει, επομένως αν δεν το έχετε κάνει ήδη, σας παρακαλώ προσέλθετε για το πρώτο, το δεύτερο ή το ενισχυτικό εμβόλιο».


Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Τετάρτης στο Ην. Βασίλειο ήταν 102.292, ελαφρώς μειωμένα σε εβδομαδιαία βάση. Ο νεότερος απολογισμός επιβεβαιώνει ότι η διασπορά της Όμικρον έχει σταθεροποιηθεί. Είχε προηγηθεί στα μέσα του μήνα μεγάλη πτώση κρουσμάτων μετά από μία ραγδαία αύξησή του στις αρχές του έτους.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιανουαρίου 2022 - 11:05

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Μαΐου
Θετικός σε νάρκοτεστ εντοπίστηκε οδηγός ασθενοφόρου
06:55
Ταραχές σε επικήδεια πομπή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - Νέα στοιχεία για τα επεισόδια στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera
06:35
Δελτίο καιρού
06:29
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να καταλήξουν χθες σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
06:26
Περισσότεροι από 260 Ουκρανοί στρατιωτικοί εγκατέλειψαν το εργοστάσιο Αζοφστάλ
06:23
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου
06:21
Πρόεδρος ΗΠΑ: Η φιλία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας βρίσκεται στο απώγειό της
06:17
Στην αγορά ενός σμήνους μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα προχωρήσει η Ελλάδα
06:15
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή του στο Κυπριακό
06:11
16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Ο Ερντογάν δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας
21:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand