Δίκη ενώπιον ενόρκων απαιτεί ο πρίγκιπας Άντριου απορρίπτοντας τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Ο πρίγκιπας Άντριου ζήτησε τη δικαστική εξέταση ενώπιον ενόρκων των καταγγελιών σε βάρος του από τη Βιρτζίνια Τζιούφρε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Οι συνήγοροί του υπέβαλαν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης που εξετάζει την υπόθεση επίσημο υπόμνημα με το οποίο δηλώνουν πως ο Δούκας του Γιορκ «απαιτεί δίκη με ενόρκους επί όλων των κατηγοριών που διατυπώνονται στην αγωγή».

Η κα Τζιούφρε, θύμα του παιδεραστή Τζέφρι Έπστιν, καταγγέλλει ότι υποχρεώθηκε σε σεξουαλική συνεύρεση με τον πρίγκιπα Άντριου, τρίτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ, το 2001, όταν ήταν 17 ετών.
Το αναλυτικό νομικό υπόμνημα περιλαμβάνει επίσης 41 αρνήσεις συγκεκριμένων ισχυρισμών της κας Τζιούφρε αναφορικά με την κακοποίησή της και τη στενή σχέση του εναγομένου με τον Τζέφρι Έπστιν και την πρόσφατα καταδικασθείσα Γκιλέιν Μάξγουελ.

Για 40 ακόμα ισχυρισμούς αναφέρεται πως ο πρίγκιπας Άντριου «στερείται επαρκών πληροφοριών για να παραδεχθεί ή να απορρίψει» τις κατηγορίες. Μεταξύ αυτών και η καταγγελία ότι η περίφημη φωτογραφία στην οποία αγκαλιάζει την ανήλικη τότε Βιρτζίνια Ρόμπερτς στο σπίτι της κας Μάξγουελ τραβήχτηκε λίγο πριν από την καταγγελλόμενη σεξουαλική κακοποίηση.

Οι συνήγοροί του παραθέτουν επίσης 12 λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι η αγωγή σε βάρος του πελάτη τους πρέπει να καταπέσει, παρά την πρόσφατη αντίθετη ετυμηγορία του Αμερικανού δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγές βρετανικών μέσων ενημέρωσης, η «τολμηρή» κίνηση του πρίγκιπα Άντριου να ζητήσει εκδίκαση της αγωγής έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία της βασιλικής οικογένειας να επιδιώξει εξωδικαστικό συμβιβασμό με την ενάγουσα.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.