Μαρία Κολιού: Αισιοδοξία για εφαρμογή του μέτρου "test to stay" και σε άλλες υπηρεσίες

Αισιοδοξία ότι η εφαρμογή του μέτρου test to stay και σε άλλες υπηρεσίες, σε συνδυασμό με τα πρώτα αποτελέσματά του, θα δώσει μεγαλύτερη εξοικείωση στον κόσμο, εξέφρασε η Μαρία Κολιού, μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου υγείας.

Η κυρία Κολιού ανέφερε πως στη χτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής συζητήθηκαν και άλλες μορφές εφαρμογής του μέτρου όπως η εξέταση των παιδιών που έχουν εμβολιαστεί την τρίτη και την πέμπτη ημέρα αφότου έχουν δηλωθεί ως επαφές κρούσματος.Σημείωσε επίσης ότι το μέτρο της εξέτασης θα πρέπει να μπει και στα νηπιαγωγεία, τουλάχιστον μιά φορά την εβδομάδα.

Η κυρία Κολιού ανέφερε παράλληλα ότι συζητήθηκε εκτεταμένα το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τα μέτρα και να επιτρέπεται ο χορός στα κέντρα διασκέδασης με την προσκόμιση ράπιντ τεστ εικοσι-τεσσάρων ωρών. Ορισμένοι επιστήμονες διαφώνησαν με την πρόταση ζητώντας να παραταθούν τα υφιστάμενα μέτρα για ακόμα δύο με τρεις εβδομάδες μέχρι να ξεκαθαρίσει η εικόνα αυτού του κύματος της πανδημίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουαρίου 2022 - 08:36

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Για πρώτη φορά, οι ξεριζωμένοι ξεπερνούν τα 100 εκατ. παγκοσμίως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ
07:34
Α. Μπουρλά: Υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα για την αντιμετώπισή της πανδημίας, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου (Βίντεο)
07:15
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης. Επί τάπητος: ουκρανικό, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.
06:54
Ετοιμότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, εκφράζει η Ρωσία. Διαβουλεύεις μόνο μετά την ανακατάληψη εδαφών ​απαντά ο Ζελένσκι
06:37
Τέσσερα κέντρα κρίσης συστήνει η Δημοκρατία για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
06:16
Σε συναγερμό θέτει την Ευρώπη η ευλογιά των πιθήκων. Σύσταση από τον ECDC για εμβολιασμό. Καραντίνα 3 εβδομάδων για όσους νοσήσουν στο Βέλγιο (Βίντεο)
06:01
Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα κάνει η Κύπρος. Νέες, μικρές χαλαρώσεις τίθενται σήμερα σε εφαρμογή.
05:44
22 Μαΐου
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μάκι Σαλ θα επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία - Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG
21:38
Στον αντιπυρικό σχεδιασμό για ανίχνευση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣ
21:12
Αυστρία-ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Βιέννη
20:57
Ουκρανία: Ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος του Ενερχοντάρ τραυματίστηκε σε έκρηξη
20:46
Τερματίσθηκε η κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ. Επέστρεψε στη συμπολίτευση η βουλευτής που παραιτήθηκε προχθές
20:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand