Χάος από την κακοκαιρία στην Κωνσταντινούπολη - Κατηγορούν τον Ιμάμογλου

Έως και 40 ώρες αποκλεισμένος στα χιόνια παρέμεινε άνθρωπος στην περιοχή Χαμτίμκιοϊ της Κων/πολης  μέχρι σήμερα το πρωί όπου εξακολουθεί να επικρατεί χάος και οι οδηγοί αναγκάστηκαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο και συνέχισαν με τα πόδια.

“Υπήρχαν δύσκολες στιγμές εδώ. Κάποιος περίμενε 40 ώρες, η αναμονή συνεχίζεται ακόμα”, έλεγε η δημοσιογράφος τουρκικού καναλιού σε απευθείας μετάδοση Η αιχμαλωσία του χιονιού συνεχίζεται ακόμα στο Χαμτίμκιοϊ.

Η χιονόπτωση στην Κων/πολη μειώθηκε σήμερα και αύριο αναμένεται να υποχωρήσει εντελώς, ωστόσο συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις σε όλη την Τουρκία. Στα λευκά καλύφθηκαν πολλές πόλεις από τα ανατολικά έως τα δυτικά της χώρας. Η Κωνσταντινούπολη ωστόσο είχε περισσότερες βροχοπτώσεις από ό,τι εδώ και πολλά χρόνια.

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης στην τοποθεσία Γιασσίορεν του βόρειου αυτοκινητόδρομου του Μαρμαρά, σημειώθηκε αλυσιδωτό ατύχημα στο οποίο συγκρούστηκαν περίπου 30 οχήματα τις απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας και ο δρόμος έκλεισε για την κυκλοφορία. Τα οχήματα έμειναν καθηλωμένα για 17 ώρες καθώς η χιονόπτωση αύξησε την επίδρασή της και συνεχίστηκε όλη τη νύχτα. 

Το αεροδρόμιο της Κων/πολης ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του σήμερα τα ξημερώματα. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε στείλει δύο Υπουργούς του στην Κων/΄πολη,  μέσω αεροδρομίου Ατατούρκ. Στο αεροδρόμιο επικρατούσε χάος λόγω της καθήλωσης όλων των αεροπλάνων. Οι τουρίστες φώναζαν ‘Θέλουμε ξενοδοχείο’. Η αστυνομία επενέβη. Τελικά αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ‘χάρτινα’ κρεβάτια στρωμένα στο πάτωμα. Και δεν εφτανε αυτό, υπήρξε και κατάρρευση και στέγης στο Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης, η κατασκευή του οποίου είχε κοστίσει 25 δις δολάρια.

Αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορήθηκαν επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλο για την χαοτική κατάσταση που προκλήθηκε. Στο επίκεντρο των κατηγοριών βρέθηκε ο Δήμαρχος Κων/πολης Εκρέμ Ιμάμογλου τον οποίο μάλιστα επέκριναν ότι ενώ η Πόλη ήταν εγκλωβισμένη εκείνος συνέτρωγε ψάρι για μία ώρα σε ψαροταβέρνα με τον Βρετανό Πρέσβη, γνωστό για τις απόψεις του εναντίον του ψευδοκράτους , όπως έγραψαν κάποια τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Από την άλλη ο αντιπολιτευτικός τύπος κατηγορούσε την κυβέρνηση αναφέροντας ότι την ευθύνη για τον καθαρισμό και τη συντήρηση του μεγάλου αυτοκινητόδρομου, που προκάλεσε το κυκλοφοριακό χάος στην Ευρωπαϊκή Πλευρά και μπλοκαρίστηκε τις βραδινές ώρες της 24ης Ιανουαρίου, έχει η Γενική Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων Τα φορτηγά που ερχόντουσαν από το Μπόλου και συνέχιζαν προς την Αδριανούπολη είχαν κολλήσει στο δρόμο.  Υποστήριξαν ότι έγινε επαρκής αποχιονισμός στον αυτοκινητόδρομο του Βόρειου Μαρμαρά. “Μείνατε στην ίδια τάξη κυβέρνηση και νομαρχία”, ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Σοζτζού. Μάλιστα προκάλεσε εντύπωση στον τουρκικό τύπο το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε αποζημίωση 2000 ευρώ στους οδηγούς της Αττικής Οδού που είχαν αποκλειστεί. “Μακάρι να γινόταν το ίδιο και σε μας”, έγραφαν στους τίτλους τους κάποιες εφημερίδες.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουαρίου 2022 - 12:32

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.