Άγνωστοι έβαψαν τον ανδριάντα του στρατηγού Διγενή στη Λεμεσό

Άγνωστοι έβαψαν με μπογιές τον ανδριάντα του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, στον περιφραγμένο χώρο του κρησφύγετου του, στην περιοχή Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό. Καταδικάζουν οι σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ.


Ο ανδριάντας εντοπίστηκε βαμμένος με ροζ μπογιά και σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες φαίνεται να έδρασαν βράδυ, μεταξύ Κυριακής και Τρίτης, λίγες μέρες μετά το 48ο ετήσιο μνημόσυνο του.

Ήδη ο ανδριάντας καθαρίστηκε, καθώς αύριο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τρισάγιο στον τάφο του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Μέλη της ΑΔΕ Λεμεσού πραγματοποίησαν εξετάσεις στο χώρο και εξετάζονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Σε ανακοίνωση τους, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ καταδικάζουν το περιστατικό, αναφέροντας ότι «οι θρασύδειλοι δράστες και υποκινητές της ανόσιας αυτής ενέργειας εκδηλώθηκαν παραμονές του μνημοσύνου του Αρχηγού της ΕΟΚΑ πιστεύοντας πως έτσι θα μειώσουν τη μνήμη και τη δόξα του, λησμονώντας ότι, τόσο η Βουλή των Ελλήνων όσο και η  κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων τον ανακήρυξε άξιο της πατρίδας».

«Αγνοούν προπάντων ότι ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ, μαζί με τους ηρωομάρτυρες του κυπριακού έπους και τους επιζήσαντες αγωνιστές, ήταν εκείνοι που θεμελίωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία τα αγαθά της οποίας άλλοι απολαύουν σήμερα», συμπληρώνουν.

Αναφέρουν ακόμη ότι τέτοιες ενέργειες, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, «οδηγούν την κυπριακή κοινωνία στον διχασμό και καθίστανται ηθελημένα ή αθέλητα, σε δολιοφθορείς του συνεχούς αγώνα του λαού για επιβίωση στη γη των πατέρων του».

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιανουαρίου 2022 - 16:32

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Μαΐου
Ταγίπ Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
07:43
Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (ΒΙΝΤΕΟ)
07:30
Θετικός σε νάρκοτεστ εντοπίστηκε οδηγός ασθενοφόρου
06:55
Ταραχές σε επικήδεια πομπή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - Νέα στοιχεία για τα επεισόδια στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera
06:35
Δελτίο καιρού
06:29
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να καταλήξουν χθες σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
06:26
Περισσότεροι από 260 Ουκρανοί στρατιωτικοί εγκατέλειψαν το εργοστάσιο Αζοφστάλ
06:23
Πρόεδρος ΗΠΑ: Η φιλία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας βρίσκεται στο απώγειό της
06:17
Στην αγορά ενός σμήνους μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα προχωρήσει η Ελλάδα
06:15
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή του στο Κυπριακό
06:11
16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand