Πληροφορίες ΚΥΠΕ: Πάει Υπουργικό το μέτρο "Test to Stay" για νοσοκομεία και σώματα ασφαλείας

Πρόταση για εισαγωγή του μέτρου Test to Stay και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως τα Νοσοκομεία, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναμένεται να θέσει αύριο, Τετάρτη, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος το απόγευμα σήμερα συσκέπτεται με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ).

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης με τους επιδημιολόγους θα βρεθεί η εισήγηση για εισαγωγή του μέτρου Test to Stay και ευρύτερα στην κοινωνία και συγκεκριμένα σε νοσοκομεία και σώματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η συγκεκριμένη εισήγηση, η οποία προνοεί συνεχή προληπτικά τεστ από εργαζομένους που είναι στενές επαφές κρουσμάτων, θα τεθεί την Τετάρτη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση.

Στο μεταξύ, αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη με τους επιδημιολόγους θα τεθεί από πλευράς Υπουργείου Υγείας εισήγησή για αντικατάσταση της εργαστηριακής εξέτασης PCR με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid Test, αν κάποιο άτομο είναι στενή επαφή και δικαιούται να αποδεσμευτεί την 7η μέρα.

Προς έγκριση άλλες μικρές χαλαρώσεις

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για έγκριση και άλλων μικρών χαλαρώσεων από το Υπουργικό, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η άρση της απαγόρευσης που αφορά στον χορό στα κέντρα διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, αναμένεται σήμερα να τεθεί εισήγηση, ώστε να επιτραπεί στον κόσμο ο χορός σε χώρους διασκέδασης, ακόμα και σε γάμους και βαφτίσεις, με το Υπουργείο να μην είναι αρνητικό ως προς αυτή την χαλάρωση.

Εξάλλου, κατά τη σημερινή σύσκεψη αναμένεται να γίνει μία πρώτη συζήτηση σε σχέση με τα άτομα 18 ετών και κάτω και την είσοδό τους σε χώρους εστίασης και κέντρα ψυχαγωγίας.

Πιο συγκεκριμένα, γίνονται σκέψεις οι 18 ετών και κάτω να μπορούν να εισέρχονται στους συγκεκριμένους χώρους, έχοντας στην κατοχή τους αρνητικό rapid test 24 ωρών και χωρίς την προϋπόθεση να είναι εμβολιασμένοι τουλάχιστον με την 1η δόση.

Ωστόσο, φαίνεται πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απομακρυσμένο, αφού το Υπουργείο της Υγείας διατηρεί επιφυλάξεις ως προς τη συγκεκριμένη χαλάρωση.

Επιπλέον, στο τραπέζι της σημερινής σύσκεψης αναμένεται να τεθεί εκ νέου η εισήγηση για 4η δόση εμβολιασμού σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ανοσοκατασταλμένα άτομα, ωστόσο, για την ώρα το Υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να προκρίνει ένα τέτοιο σενάριο.

Καμιά χαλάρωση για μη εμβολιασμένα άτομα

Σχεδόν βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι στο τραπέζι δεν θα τεθεί οποιαδήποτε εισήγηση, που να αφορά στους μη εμβολιασμένους, ενώ δεν θα υπάρξει καμιά εισήγηση εκ μέρους των επιδημιολόγων για αυστηρότερα μέτρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Μαΐου
Ταγίπ Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
07:43
Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου (ΒΙΝΤΕΟ)
07:30
Θετικός σε νάρκοτεστ εντοπίστηκε οδηγός ασθενοφόρου
06:55
Ταραχές σε επικήδεια πομπή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - Νέα στοιχεία για τα επεισόδια στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera
06:35
Δελτίο καιρού
06:29
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να καταλήξουν χθες σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
06:26
Περισσότεροι από 260 Ουκρανοί στρατιωτικοί εγκατέλειψαν το εργοστάσιο Αζοφστάλ
06:23
Πρόεδρος ΗΠΑ: Η φιλία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας βρίσκεται στο απώγειό της
06:17
Στην αγορά ενός σμήνους μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα προχωρήσει η Ελλάδα
06:15
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή του στο Κυπριακό
06:11
16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand