Γκρενέτ Καταλάνο: Προτεραιότητα της Γαλλικής Προεδρίας στην ΕΕ η αυτονομία της Ευρώπης και η προώθηση κοινής άμυνας και κοινού στρατού

Η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, ενημέρωσε την Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την γαλλική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Γκρενέτ Καταλάνο ανέφερε ότι προτεραιότητα είναι η αυτονομία της Ευρώπης και ειδικότερα η προώθηση κοινής άμυνας και κοινού στρατού.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Γαλλία έθεσε μια πολύ φιλόδοξη ατζέντα και σημείωσε ότι πρέπει να αποκτήσει μια κοινή φωνή η Ευρωπαϊκή Ενωση, σε όλο τον κόσμο. Επεσήμανε ότι θα προωθηθεί και ένα νέο σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Μαρίνα Νικολάου δήλωσε ότι τέθηκε αίτημα για ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και παιδείας. Θέλουμε μια Ευρώπη, η οποία να στηρίζει τα δικαιώματα των πολιτών.

Η αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτόκριτου ανέφερε ότι στηρίζουμε τις προσπάθειες για δημιουργία ενιαίου στρατού. Στην συνάντηση τέθηκε το Κυπριακό, αλλά και το θέμα της οικονομικής πορείας της Ευρώπης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη, υπέδειξε ότι η στρατιωτική συμφωνία Γαλλίας - Ελλάδας να επεκταθεί και στην Κύπρο.

συντάκτης: Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουαρίου 2022 - 13:08

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Μαΐου
Θετικός σε νάρκοτεστ εντοπίστηκε οδηγός ασθενοφόρου
06:55
Ταραχές σε επικήδεια πομπή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ - Νέα στοιχεία για τα επεισόδια στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera
06:35
Δελτίο καιρού
06:29
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να καταλήξουν χθες σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
06:26
Περισσότεροι από 260 Ουκρανοί στρατιωτικοί εγκατέλειψαν το εργοστάσιο Αζοφστάλ
06:23
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου
06:21
Πρόεδρος ΗΠΑ: Η φιλία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας βρίσκεται στο απώγειό της
06:17
Στην αγορά ενός σμήνους μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα προχωρήσει η Ελλάδα
06:15
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή του στο Κυπριακό
06:11
16 Μαΐου
ΕΕ: Χωρίς συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
21:55
Η Αν. Μεσόγειος ο 3ος μεγαλύτερος μεταναστευτικός διάδρομος σε όγκο παράτυπων διελεύσεων μεταναστών
21:36
Ο Ερντογάν δεν θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας
21:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand