Ελλάδα: Συνεχίζεται η προσπάθεια για αποκατάσταση των προβλημάτων που επέφερε η κακοκαιρία "Ελπίς"

Στην Ελλάδα, συνεχίζεται η τιτάνια προσπάθεια για αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων που επέφερε η κακοκαιρία "Ελπίς", την ίδια ώρα που αναζητούνται ευθύνες για το χάος που προκλήθηκε, ιδιαίτερα στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Οι προσπάθειες του στρατού, της αστυνομίας και των τοπικών φορέων επικεντρώνονται στον απεγκλωβισμό οδηγών και επιβατών στην Αττική Οδό, στη διάνοιξη του κεντρικού οδικού δικτύου και στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Το πρωί οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να απεγκλωβίσουν, ανάμεσα σε άλλους επιβάτες, και τραυματισμένο αγόρι με τον πατέρα του στην Παλλήνη.

Όπως μεταδίδεται, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής, που είχε διακοπεί λόγω χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, ασταμάτητα επιχειρούν τα εκχιονιστικά, οι αλατιέρες και τα μηχανήματα στους δρόμους των δήμων της Αττικής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία, στην αυριανή σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου

Όπως ανακοινώθηκε, θα καταβληθούν δύο χιλιάδες ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα στην Αττική Οδό.

Η δημόσια αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρατείνεται και για αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.

Ο υπουργός Κρίσης και πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, είπε ότι δεν είναι η ώρα του καταλογισμού ευθυνών, καθώς όλοι είναι στο πεδίο και πρέπει να είναι απερίσπαστοι, ενώ άφησε αιχμές για τη διαχείριση της Αττικής Οδού.

Πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στην Εύβοια έκλεισαν δρόμοι και καταγράφηκαν διακοπές ρεύματος. Επίσης, λόγω τού καιρού, τέθηκε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου απο τα λιμάνια τού Πειραιά, της Ραφήνας και τού Λαυρίου.

Στη Θεσσαλονίκη, άστεγος έχασε τη ζωή του, στην πλατεία Αριστοτέλους και εξετάζεται το ενδεχόμενο το μοιραίο να προήλθε από το κρύο.

Παραιτήθηκε ο διευθύνων συμβουλος της Αττικής Οδού

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό "Αττικές Διαδρομές Άλφα Έψιλον", Βασίλειος Χαλκιάς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.

Σε επιστολή του ο κύριος Χαλκιάς αναφέρει ότι προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ως προϊστάμενος όμως, προσθέτει, για να διευκολύνει την εταιρεία υπέβαλε την παραίτησή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δεκτή την παραίτησή του κύριου Χαλκιά.


Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουαρίου 2022 - 20:38

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.