Διαφωνούμε με τις αυξήσεις στο λιμάνι Λεμεσού, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών

Τη διαφωνία της Κυβέρνησης στις αυξήσεις που προτίθενται να επιβάλουν στις ταρίφες τους οι διαχειρίστριες εταιρείες του λιμανιού της Λεμεσού, εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας πως γίνονται προσπάθειες ώστε το κόστος αυτό να μην μετακυλήσει στον καταναλωτή.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό και κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε, ο Γιάννης Καρούσος είπε πως «εμείς δεν συμφωνούμε με αυτήν την αύξηση των χρεώσεων», ωστόσο υπέδειξε ότι «στο συμβόλαιο υπάρχει αυτός ο όρος και οι εταιρείες μπορούν να κάνουν αυτές τις αυξήσεις χωρίς να μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε εκτός από (να ασκήσουμε) πολιτική πίεση».

Η Κυβέρνηση, συνέχισε, θα συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους και θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες, τους οποιουσδήποτε τρόπους ώστε αυτή η αύξηση «να απορροφηθεί, στο βαθμό που είναι δυνατόν, από εμάς και όχι από τον καταναλωτή».

Την ίδια ώρα υπέδειξε ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν δείκτες που επιφέρουν αυξήσεις και «ακόμη και στο Τμήμα Δημοσίων Έργων και στα αναπτυξιακά έργα που έχουμε, αρκετοί εργολάβοι χρησιμοποιούν σχετικούς όρους που έχουν στις συμβάσεις τους και αφού έχει αυξηθεί, για παράδειγμα, το κόστος των υλικών, δικαιούνται και αυτοί μιαν αύξηση στις πληρωμές που έχουν να παίρνουν».

Ο Υπουργός Μεταφορών έστειλε δε το μήνυμα προς όλους όσοι δραστηριοποιούνται στα λιμάνια, πως «όλοι πρέπει να βάλουν το λιθαράκι τους για να μην περαστεί αυτό το κόστος στον καταναλωτή», αφού όπως τόνισε «δεν είναι μόνο οι διαχειρίστριες εταιρείες που έχουν σχέση με την αύξηση των τιμών ή των χρεώσεων, είναι όλος ο κύκλος λειτουργίας ενός λιμανιού».

Παράλληλα σημείωσε ότι, η εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού έχει φέρει τεράστια οφέλη στην οικονομία της χώρας και έχει επιλύσει αρκετά προβλήματα τα οποία υπήρχαν πριν.

«Έχει βελτιωθεί η υπηρεσία, έχει βελτιωθεί η εξυπηρέτηση και μάλιστα είμαστε και πάρα πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί και η συμφωνία για το διαμετακομιστικό εμπόριο, όπου πλέον χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια θα χρησιμοποιούν τη Λεμεσό ως διαμετακομιστικό εμπόριο», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Μαΐου
Συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για το ζήτημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
17:50
Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του
17:40
Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα επισήμως την απόφασή της να υποβάλει αίτημα για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
16:58
Πούτιν: Η ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών στην Φινλανδία και Σουηδία θα απαιτήσουν αντίδραση από την Μόσχα
16:39
Ο αμερικανικός κολοσσός ταχυφαγείων McDonald's αποχωρεί από τη Ρωσία
15:43
Η Τουρκία ζητά από την Φινλανδία και τη Σουηδία την παράδοση 33 υπόπτων για τρομοκρατία
15:26
Σύσκεψη για τη μελέτη μέτρων άμβλυνσης και αντιμετώπισης των συνεπειών της νέας διεθνούς κρίσης συγκάλεσε ο ΠτΔ
15:12
Ξεκίνησε σήμερα η πολυεθνική άσκηση "Αργοναύτης 2022" (Βίντεο)
14:55
Κώστας Καδής: Δεδομένες θεωρούνται οι αυξήσεις σε τιμές προϊόντων με βασική πρώτη ύλη τα σιτηρά (Βίντεο)
14:25
Ιράκ: Νέα ισχυρή αμμοθύελλα επηρέασε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα
14:08
Νικόλας Παπαδόπουλος: Δεν υπήρξε καμιά παρασκηνιακή συμφωνία ή προσυμφωνία με το Νίκο Χριστοδουλίδη (ηχητικό)
14:00
ΝΑΤΟ: Μεγάλη άσκηση με 15.000 στρατιώτες στην Εσθονία, μόλις 65 χλμ από την Ρωσία
13:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand