Τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, το 2021, κατά μελών κυκλωμάτων εμπορίας προσώπων που δρούσαν στην Κύπρο

Τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις κατά μελών κυκλωμάτων εμπορίας προσώπων που δρούσαν στην Κύπρο καταγράφηκαν μόλις τον περασμένο χρόνο.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο με αφορμή τις καταγγελίες για κύκλωμα εκμετάλλευσης γυναικών στην Ελλάδα, το οποίο φαίνεται να έχει συνδέσμους και στην Κύπρο, η υπεύθυνη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, Ελένη Μιχαήλ, ανέφερε πως στις υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης που διερευνήθηκαν κατά την περσινή χρονιά, διαπιστώθηκε η ύπαρξη καλά οργανωμένων κυκλωμάτων που δρούσαν εντός Κύπρου, αλλά και άτομα από το εξωτερικό.

Αναφερόμενη στις καταδίκες είπε πως η πρώτη περίπτωση αφορούσε κύκλωμα που έφερε κοπέλα στην Κύπρο και την εκμεταλλευόταν, ενώ η δεύτερη ήταν κάπως ιδιάζουσα αφού όπως είπε αφορούσε ενήλικο  πρόσωπο, το οποίο το εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά κατά την παιδική του ηλικία.

Το ευχάριστο, είπε, είναι ότι υπηρξάν καταδίκες για αυτά τα αδικήματα.

Τόνισε παράλληλα ότι η εμπορία προσώπων στην Κύπρο αποτελεί μέρος του οργανωμένου εγκλήματος ένα έγκλημα με τζίρο πενήντα δισεκατομμυρίων ευρώ διεθνώς.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουαρίου 2022 - 11:07

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Καναδάς: Οκτώ νεκροί, 300.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας
08:11
Συνάντηση ΥΠΕΞ με Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο για παρεμβάσεις στο Βαρώσι
07:52
Για πρώτη φορά, οι ξεριζωμένοι ξεπερνούν τα 100 εκατ. παγκοσμίως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ
07:34
Α. Μπουρλά: Υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα για την αντιμετώπισή της πανδημίας, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου (Βίντεο)
07:15
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης. Επί τάπητος: ουκρανικό, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.
06:54
Ετοιμότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, εκφράζει η Ρωσία. Διαβουλεύεις μόνο μετά την ανακατάληψη εδαφών ​απαντά ο Ζελένσκι
06:37
Τέσσερα κέντρα κρίσης συστήνει η Δημοκρατία για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
06:16
Σε συναγερμό θέτει την Ευρώπη η ευλογιά των πιθήκων. Σύσταση από τον ECDC για εμβολιασμό. Καραντίνα 3 εβδομάδων για όσους νοσήσουν στο Βέλγιο (Βίντεο)
06:01
Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα κάνει η Κύπρος. Νέες, μικρές χαλαρώσεις τίθενται σήμερα σε εφαρμογή.
05:44
22 Μαΐου
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μάκι Σαλ θα επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία - Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG
21:38
Στον αντιπυρικό σχεδιασμό για ανίχνευση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣ
21:12
Αυστρία-ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Βιέννη
20:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand