Προς κύρωση το μνημόνιο συνεργασίας Αθηνών-Λευκωσίας για έργα υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

Έργα υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής, τα οποία χρηματοδοτεί η Κυπριακή Δημοκρατία, προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας Αθηνών-Λευκωσίας, που κατατέθηκε προς κύρωση, στη Βουλή των Ελλήνων.

Το μνημόνιο υπεγράφη στην Αθήνα την 19η Οκτωβρίου 2021, και σκοπός του είναι η συνεργασία των μερών, για την υλοποίηση έργων υποδομής (ανέγερση συγκροτήματος κοινωνικών κατοικιών και αναβάθμιση του ευρύτερου χώρου πρασίνου σε χώρο δασικής αναψυχής) στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2018.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΓΛΚ επί του νομοσχεδίου, το κόστος των εν λόγω έργων εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στο ποσό των 12 εκατ. ευρώ, η χρηματοδότηση δε των προγραμμάτων θα γίνει με συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά το ποσό των 10 εκατ. ευρώ και με το ποσό των 973,3 χιλ. ευρώ περίπου από δωρεές ιδιωτών.

Σε περίπτωση που δεν επαρκεί το ανωτέρω ποσό, το λοιπό απαιτούμενο ποσό θα καλυφθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιανουαρίου 2022 - 17:46

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.